Ege Postası
Geri

Kritik PM bugün toplanıyor! Hem MYK oluşturulacak hem de yol haritası konuşulacak

CHP, Özgür Özel başkanlığında toplanan PM ile yeni MYK’yı belirliyor ve geleceğe yönelik yol haritasını şekillendiriyor. Gölge Kabine yeniden yapılandırılırken, Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisleri için de hazırlıklar başladı.
Kritik PM bugün toplanıyor! Hem MYK oluşturulacak hem de yol haritası konuşulacak
Haberler / Politika
12 Nisan 2025 Cumartesi 08:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Parti Meclisi (PM), bugün Özgür Özel başkanlığında toplanarak hem partinin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) oluşturacak hem de geleceğe ilişkin yol haritasını konuşacak.

Bundan sonraki süreç için Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisleri kurulacağı belirten CHP kurmayları “Henüz netleşen bir şey yok ama Gölge Kabine şekil değiştirerek toplumun her kesiminden güçlendirilecek. Altında çalışan uzmanlar olacak. Parti sözcümüzden ayrı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bir iletişim sözcüsü olacak. MYK daha idari kalacak” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin genel merkezinde CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultay’ında seçilen yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve geleceğe ilişkin yol haritası konuşulacak. Toplantıya ilişkin konuşan parti kurmayları, henüz netleşen bir durum olmasa da partinin Gölge Kabinesi’nin yeni bir şekil alacağını, MYK’nin de “daha idari bir hale geleceğini” söylüyor.

‘UZMANLARIMIZ OLACAK’

 İktidara erken seçim çağrısı yaptıklarını anımsatan kurmaylar “Genel başkanımız seçim kampanyası için Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisleri açacağımızı açıklamıştı. Ankara’da Çevre Sokak’taki Parti Okulumuzu Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’ne çevireceğiz. Gölge Kabine’nin bir kısmı muhtemelen bundan sonra orada daha fazla vakit geçirecek. Kabinemizde elbette önceki dönemden olan arkadaşlarımız olacak. Ama dışardan insanlar da olacak. Kabinemizi toplumun her kesiminden insanla güçlendireceğiz. Sağlıktan eğitime, yargıdan çalışma hayatına, her bakanlığın alanına göre; o alanda Kabine altında çalışan uzmanlarımız olacak” diyor. 

‘KABİNE’NİN DE SÖZCÜSÜ OLACAK’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasını da bu Cumhurbaşkanlığı Ofisleri’nin yürüteceğini aktaran kurmaylar “Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin iletişiminden sorumlu bir sözcüsü de olacak. Bu parti sözcümüzden ayrı bir isim olacak. Ofislerde yürütülecek kampanyayı ve çalışmaları da yine genel başkanımız yönetecek. Kampanya ofislerimiz zamanla yaygınlaşacak” dedi. 

Bunların hepsinin şu an plan aşamasında olduğunu da söyleyen CHP kurmayları “PM toplantımızda hepsini değerlendireceğiz. Bunun ardından detayları genel başkanımız kamuoyu ile paylaşacak” ifadelerini kullandı. (Cumhuriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası