Ege Postası
Geri

Kritik görüşme sonrası ilk açıklamalar

AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleşen 4 saat 20 dakikalık koalisyon zirvesinin ardından önce CHP Sözcüsü Huluk Koç, daha sonra ise AK Parti adına Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu.
Kritik görüşme sonrası ilk açıklamalar
Haberler / Politika
10 Ağustos 2015 Pazartesi 23:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 18:00 de başlayan görüşmesi sona erdi. Görüşme 4 saat 20 dakika sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Kültür Turizm Bakanı Ömer Çelik, iki liderin Perşembe veya Cuma günü yeniden bir araya geleceğini ve nihai sonucun o görüşmede ortaya çıkacağını söylediler.

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında Başbakanlık Konutu'nda gerçekleşen koalisyon toplantısı saat 22.20 sıralarında sona erdi.

Kritik zirvede hazır bulunan CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Merkezi'nde görüşmeye ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.


"BİRÇOK KONUDA MUTABAKATA VARILDI"
Koalisyon görüşmeleri sonrası ilk açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç yapıyor. İşte Haluk Koç'un açıklamasından satır başları:

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm milletimize sabırlar diliyoruz.

5 ayrı toplantı tertip edildi. Burada her iki siyasi partinin temsilcileri kendi düşüncelerini ifade ettiler. Ülkemizin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında koalisyon kurup kuramayacakları konusunda irtibatta kaldılar.

Ülkenin menfati göz önünde bulundurulduğundan birçok konuda mutabakata varıldığını söyleyebilirim.

"PERŞEMBE YA DA CUMA GÜNÜ YENİDEN GÖRÜŞECEKLER"
Sayın genel başkanlar ilk defa ön görüşmelerden çıkan sonuçlar üzerine düşüncelerini ifade ettiler. Bu düşüncelerini net ve samimi bir şekilde ifade ettiler. Sanıyorum bu hafta içerisinde Perşembe veya Cuma günü sayın genel başkanlşar yeniden bir araya gelecekler.

Yapıcı sonuç alıcı ve çok boyutlu sorunların çözüme katkı sağlayacak bir koalisyon amaçlıyoruz.

Parti çıkarlarımızı, ülke çıkarlarının önüne koyma lüksünün olmadığını biliyoruz.

Siyasette umut ya da mutluluk çok ölçülecek bir şey değil. Önce Türkiye, çıkarlarımız değil. Bizim siyasi önceliğimiz bu.

'ÇIKARLARIMIZI ÜLKE MENFAATLERİNİN ÖNÜNE KOYMUYORUZ'

- Çıkarlarımızı ülke menfaatlerinin önüne koymuyoruz. İki partinin ülkeye karşı sorumlulukları var. Toplantı, iki genel başkanın karşılıklı görüş bildirmesi şeklinde geçti. 

- Ortadan hemen bir siyasi sonuç çıkarmanın zor olduğu bir dönemden geçiyoruz. Sorumluluğumuzun gereğini taşımaya çalışıyoruz. 


"HERHANGİ BİR SONUCA BAĞLANMIŞ DEĞİL"

Haluk Koç'un ardından bu kez Ömer Çelik, Başbakanlık'ta kameraların karşısına geçti. Çelik, özetle şunları söyledi:

Şehitlerimizin acılı ailelerine en içten taziyelerimizi iletiyoruz.

Burada genel başkanlar bir araya geldiler. 
Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluğu içerisinde her iki genel başkan en geniş yelpazede çeşitli değerlendirmelerde bulundular. İstikşafi değerlendirmeler sonrası ortaya çıkan tablonun neticesi üzerinde uzlaşılan ve anlaşılamayan konular üzerinde her iki genel başkan görüşlerini ifade ettiler.
İstikşafi görüşmeler ve liderlerin bir araya gelmesi önemlidir.

'HERHANGİ BİR SONUCA BAĞLANMADI'

- Bu görüşme herhangi bir sonuca bağlanmadı. Gelinen nokta başlı başına bir kıymet olmuştur. Çok derinlemesine soluksuz bir sohbet oldu.

'PERŞEMBE YA DA CUMA GÜNÜ NİHAİ DEĞERLENDİRME YAPILACAK'

- Bundan sonrasında her iki genel başkan buradaki değerlendirmeleri kendi yetkili kurullarına götürecekler. Arkasından da perşembe ya da cuma günü bu görüşmenin devamı niteliğinde olan nihai değerlendirmeyi kendi aralarında yapacaklar. 


Çeşitli eleştiriler de oluyor ama biz bu eleştirileri de dikkate alarak bu çalışmaların titiz bir şekilde olmasını istiyoruz. Her konuda anlaşma tabii ki olmayacak. İki zıt felsefe ve anlayış var. Netice olarak iki genel başkanın takvimine göre asıl nihai karara o gün varmış olacağız.


'KOALİSYON OLACAK M? SORUSUNUN CEVABI PERŞEMBE YA DA CUMA GÜNÜ BELLİ OLACAK'

- (CHP ile koalisyon olacak mı olmayacak mı sorusu perşembe ya da cuma günü mü cevap bulaca? sorusu üzerine) Koalisyon olacak mı olmayacak mı sorusunun cevabı belli oranda perşembe ya da cuma günü belli olacak. Koalisyonla ilgili net yanıt görüşme sonrası gelecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası