Ege Postası
Geri

Kritik zirve bitti: Ve görev yeniden Davutoğlu'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Görüşmede seçim hükümetinin kurulması için Davutoğlu atandı.
Kritik zirve bitti: Ve görev yeniden Davutoğlu'nda
Haberler / Politika
25 Ağustos 2015 Salı 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan, saat 11.32'de başlayan görüşmede Davutoğlu'na seçim hükümeti kurma görevi verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'la dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 4 saati bulan bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin ardından, seçimlerin yenilenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu geçici seçim hükümetini kurması için görevlendirmek üzere kabul etti.


Davutoğlu'nun görevi aldıktan sonra geçici hükümeti kurmak için 5 gün süresi var. 
Geçici hükümet için güvenoyu gerekmiyor.

CHP ve MHP daha önceden seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamıştı.
Bu nedenle geçici hükümet AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşacak.


Davutoğlu'nun oluşturacağı geçici Bakanlar Kurulu'nda Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanları bağımsız olacak. Mevcut 3 ismin de görevine devam etmesi bekleniyor.

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu'nun CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı.
45 günlük sürenin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz'la bir araya gelmiş ve Anayasa’nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, TBMM seçimlerinin yenilenmesine karar vermişti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin yenileceği tarihi 1 Kasım olarak açıklamıştı. Yüksek Seçim Kurulu, seçimin 1 Kasım'da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını bugün yapacağı toplantıyla siyasi parti temsilcileri ile görüşecek. Bu toplantıda, parti temsilcileri görüşlerini YSK'ya bildirecek.

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı tarafından seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde, yasada öngörülen 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğunu açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, en fazla milletvekiline sahip Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu bugün kabul ederek, Anayasa'nın 114. maddesi gereğince geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere Başbakan olarak atamışlardır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, seçimlerden sonra istifa eden ve yeni hükümet kuruluncaya kadar göreve devamı istenmiş olmakla birlikte, bu defa Anayasa'nın 114. maddesi gereğince görevinden çekilmiş olan Bakanlar Kurulu'nun, geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini de istemişlerdir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası