Ege Postası
Geri

Kriz yaratan ihalede bir iptal şoku daha, Doğan'dan tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kriz yaratan elektrikli otobüs ve altyapı alımı ihalesi bir kez daha iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi'ni başarısızlıkla suçlayan AK Partili Bilal Doğan, "Elektronik kartlarda olduğu gibi bu iş için de 9 kez ihaleye mi çıkılacak'" diye sordu. Kriz yaratan ihalede bir iptal şoku daha, Doğan'dan tepki:
Kriz yaratan ihalede bir iptal şoku daha, Doğan'dan tepki!
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Nisan 2016 Çarşamba 19:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen Nisan ayı 2'inci meclis oturumunda yeniden elektrikli otobüs tartışması yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci ve ekonomik ulaşım hedefleri doğrultusunda elektrikli otobüs filosu kurmaya yönelik girişimleri yeniden ihale engeline takıldı. Geçtiğimiz yıl KİK'ten (Kamu İhale Kurulu) gelen iptal kararı sonrasında 20 elektrikli otobüs ve altyapı temini için ihaleye çıkan ESHOT Genel Müdürlüğü, katılımcı firmalardan gelen teklifleri yeterli görmeyerek ihaleyi iptal etti. Bir yılda ikinci kez iptal şoku yaşanan süreçle ilgili gelişmeler belediye meclis toplantısına taşınınca tartışmalar da beraberinde geldi.

ELEKTRİKLİ OTOBÜS İHALESİNDE BİR ŞOK DAHA!

Yaşanan çıkmazla ilgili geçmişte sık sık eleştiride bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yaptığı açıklamada toplam üç firmanın teklif sunduğu ihalenin iptal edilmesini belediyenin başarısızlığına bağlarken, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bundan bir yıl önce "Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs filosunu kuruyoruz" ve "Ulaşımda devrim" şeklinde reklamlar yaparak ihaleye çıktı. Ancak yerli firmalar görmezden gelindiği için bu ihale Kamu İhale Kurulu tarafından iptal edilmişti. Geçtiğimiz ayki meclis toplantısında bu otobüslerin Kayseri, Eskişehir, Konya Adana gibi illerde alındığını belirterek diğer illerden örnekler vermiştik. Yerli firmaların da girdiği ve toplam 3 teklif sunulan ihale bir kez daha iptal edildi" diyerek iptal kararının gerekçelerini sordu.

"NEDEN İPTAL EDİLDİ'"

"Peki bu ihale neden iptal edildi'" diyerek sözlerini sürdüren AK Parti'li Doğan, "30 Mart tarihinde ikinci ihale de iptal edildi. Acaba ESHOT yetkililerinin Almanya'da ziyaret ettikleri firmalar bu ihaleye katılmadığı için mi iptal kararı alınd? Ne hikmetse ESHOT bu işi yine başaramadı. Elektronik ücret toplama sistemindeki gibi 9 kez ihale mi yapılaca? Diğer belediyeler hibe kredi ile bu otobüsleri alırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak paramızla neden alamıyoru? Otobüsü durakta gören ESHOT yetkilileri, bu iş Eskişehir'de, Konya'da nasıl yapılmış gitsin orayı incelesin. Yerinde öğrensinler ki, İzmir bir an önce bu araçlara kavuşsun.

9 KEZ Mİ İHALEYE ÇIKILACAK'

Geçtiğimiz yıl elektronik ücret toplama sistemi işletim hizmeti için 9 ayrı sefer ihaleye çıkıldığını hatırlatan ve yaşanan sitem arızasını yeniden gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan sözlerine şöyle son verdi: "9 kez mi ihale yapılması gerekiyo? Zaten, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütün ihaleleri 9  kez yapılıyor. Sayın Kocaoğlu'nun ulaşımda gerçekten başarısız olduğunu ve yetersiz bir genel müdürle çalıştığını söylüyoruz. Koskoca ESHOT Genel Müdürlüğü ihale yapmayı beceremiyor. ESHOT gerekirse bu iş için dışarıdan teknik yardım alsın. İlgili bakanlıklar ve resmi kurumlar ile görüşmeler yapılsın, İzmirlileri bu sıkıntıdan kurtarın."

 

MECLİSTE GERGİNLİK YAŞANDI

Doğan'ın eleştirileri sonrasında Başkanvekili Sırrı Aydoğan'dan "Burada bu şekilde konuşmanıza izin vermem. Niyet okumayın" şeklinde tepki gelirken, meclis salonunda AK Parti'li ve CHP'li üyeler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. AK Parti'li Doğan'ın sözlerine yanıt veren Aydoğan, "İzmir ulaşımda çağ atladı. Yeni alınan otobüsler ve deniz ulaşımı bunun göstergesidir. Önemli olan halkın değerlendirmesidir. Kimseyi zan altında bırakmayalım" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası