Ege Postası
Geri

Küçük çocuğa psikiyatri ilacı verildi

KKTC'de bir eczacının 19 aylık bir bebeğe şurup yerine antidepresan ilaç vermesi Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.Gazimağusa şehrinde özel bir hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen 19 aylık Kuzey Solak'ın reçetesiyle...
Küçük çocuğa psikiyatri ilacı verildi
Haberler / Dünya
6 Ağustos 2013 Salı 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC'de bir eczacının 19 aylık bir bebeğe şurup yerine antidepresan ilaç vermesi Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Gazimağusa şehrinde özel bir hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen 19 aylık Kuzey Solak'ın reçetesiyle eczaneye giden anne Arzu Deniz Solak, isim benzerliği sebebiyle yanlış ilaç verildi. Solak, eve gittiklerinde ilaçların prospektüsünü okuduğunu ve eczacının kendisine yanlış ilacı verdiğini fark ettiğini belirtti.

İlacı alıp, ilgili eczaneye gittiğini söyleyen Solak, durumu anlattığında eczacının kendisinde “Yanlış verdim. Özür dilerim” dediğini ifade etti. Solak, yaşadığı olayı “rezalet” olarak nitelendirdi.

Konu hakkında bilgileri olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Nuri Gökşin, “Sağlık hata kabul etmez, vatandaşlarımızın sağlığı bu kadar ucuz değildir. Gerekli soruşturma ve araştırmalarımız başlamıştır.” açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası