Ege Postası
Geri

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan tescilli cami için korunması kararı

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile, Bornova İlçesi sınırları içinde yer alan tescilli Çiçekli Köyü Camiinin korunma alanı olarak belirlenmesine, korunma alanı sınırları içinde kalan taşınmazların beyanlar hanesine “tescilli taşınmazın korunma alanında kaldığına” dair şerhin işlenmesine karar verildi.
Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan tescilli cami için korunması kararı
Haberler / İzmir
1 Nisan 2023 Cumartesi 08:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Bornova İlçesi Çiçekli Mahallesinde yer alan tescilli Çiçekli Köyü Camiinin korunma alanı olarak belirlenmesine karar verildi.

KURUL KARARI ŞÖYLE;

İzmir İli Bornova İlçesi, Çiçekli Mahallesinde yer alan, sürdürülebilir koruma ve kontrollü alanında kalan, Gayrimenkul Eski Eserle ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 09.09.1978 tarih ve a-1308 sayılı kararı ile korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenen, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 31.03.2022 tarih ve 13740 sayılı kararıyla koruma grubu 1. grup olarak belirlenen, mülkiyeti Hazineye ait, tapunun eski 47 parselinde, yeni 23210 ada 11 parselinde kayıtlı Çiçekli Köyü Camiinin koruma alanının belirlenmesi istemini içeren Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 02.11.2022 tarih ve 3097273 sayılı yazısı, Müdürlük evrak sisteminde 20.01.2023 tarih ve 1850401 sayı ile kayıtlı uzman raporu okundu, diğer ekleri ve işlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

İzmir İli Bornova İlçesi, Çiçekli Mahallesinde yer alan, sürdürülebilir koruma ve kontrollü alanında kalan, 1. grup korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenen, mülkiyeti Hazineye ait olan, tapunun eski 47 parselinde yeni 23210 ada 11 parselinde kayıtlı Çiçekli Köyü Camiine ilişkin; kararımız eki haritada sınırları belirtilen alanın tescilli camiinin korunma alanı olarak belirlenmesine, korunma alanı sınırları içinde kalan taşınmazların beyanlar hanesine “tescilli taşınmazın korunma alanında kaldığına” dair şerhin işlenmesine karar verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası