Ege Postası
Geri

Kültür ve sanat çok konuşulacak

Konak Belediyesi ocak ayında kültür ve sanat etkinlikleriyle yine dopdolu. Ocak ayı programı; tiyatrodan, sinemaya, kitap tanıtımından imza gününe, konserlerden söyleşilere ve sergilere kadar her yaş grubuna hitap ediyor. Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi, yeni yılda; Şafak Attaroğlu ile Aysel Özkan’ın resim sergisine ev sahipliği yapacak.
Kültür ve sanat çok konuşulacak
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Aralık 2013 Salı 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Çarşamba toplantıları aralıksız sürüyor, bu ay Mukadder Özakman’ın sunumuyla “İzmir Sinemaları” konuşulacak. Yılın ilk konserinde Türk Sanat Müziği korosu şef Şifa Yılmaz yönetiminde “Hoş geldin 2014” diyecek. Sağlıkta dönüşüm konferansını kaçırmayın. Dr.Ülkümen Rodoplu, yeni yılda sağlığınıza yön verecek bilgiler aktaracak. Yeni yılın ilk ayında İzmir Ticaret Lisesi kuruluşunun 90’ıncı yılını muhteşem bir konser ile kutlayacak.
Kitap tanıtım gününde yazar Gülşan Elikbank,”Uykusuzlar” isimli yeni kitabını tanıtacak, okuyucularıyla söyleşide bulunacak. Geleneksel yazarlar İzmir için okuyor gününde İclal Aydın da Bir Cihan Kafes adlı yeni romanını kendisi okuyacak. Ocak ayı kitap tanıtımının en yoğun olduğu dönem olarak anılacak. Yine İzmirli yazar Tufan Atakişi,”Kralın İzmir Günleri” kitabını okuyucuyla buluşturacak.
Bu ay, Usta’ya Saygı etkinliğinde ekonomi ve kent tarihi üzerine araştırmaları da içeren sekiz ayrı kitabı bulunan Melih Gürsoy konuk olarak katılacak. Tek kişilik gösterisiyle her zaman ilgi odağı olan Mesut Yar, “Burada Laf Çok” diyerek İzmirlilere seslenecek. Türk Halk Müziği yeni yıl konserinde usta türkücü Bahar Almaç yönetimindeki koro yine birbirinden güzel Ege türküleriyle sanatseverlerin kulaklarının pasını silecek. Çocukların kaçırmaması gereken bir gösteriyle Karınca Çocuk Tiyatrosu perdelerini açacak. “Nasreddin Hoca ile Karakaçan ” İsimli oyun minikleri kahkahaya boğacak.
Ankara Ekin Tiyatrosu yeni yıla yeni bir oyun ile giriyor. “Söz Meclisten İçeri” isimli oyun hain bir tuzak ile aramızdan ayrılan Uğur Mumcu’nun kaleminden çıkmış. Ardından 24 Ocak Cuma günü aramızdan ayrılışının 20’nci yılında Uğur Mumcu için anma töreni düzenlenecek. Ocak ayının son günlerinde Adnan Saygun Kültür Merkezi büyük salonunda “Karantinalı Despina” adlı müzikal ile Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya sanatseverlere “merhaba” diyecek. Han Tiyatrosu “Orhan Veli’den Oltanın Ucundaki Şiirler oyunuyla ocak ayı etkinliklerini kapatacak.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası