Ege Postası
Geri

Kültürpark temizleniyor

Son dönemde Kemeraltı’nda yoğunlaşan zabıta operasyonlarının yeni adresi bu sefer Kültürpark Fuar Alanı oldu. Özellikle 82’inci İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi ve sonrasında kamuoyundan da büyük tepkiler toplayan fuar alanı içerisindeki kaçak yapılar ve büfe benzeri işyerleri düzenlenen operasyon kapsamında kaldırılarak fuarda yeniden düzenlemeye gidildi. Düzenlenen operasyon kapsamında herhangi bir arbede ya da yaralanma olayı yaşanmazken, zabıta ve çevik kuvvet birimleri tarafından operasyonların sürdürüleceği öğrenildi.
Kültürpark temizleniyor
Haberler / İzmir
13 Kasım 2013 Çarşamba 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz aylarda Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na yönelik başlayan işporta operasyonları devam ediyor. İzmir’in en büyük problemlerinden birisi haline gelen seyyar konusunda çözüm getirmek amacı zabıta ve çevik kuvvet güçlerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar neticesinde Kemeraltı’nda huzur sağlanmış ve çarşı içerisindeki işporta ve seyyar tezgahları tamamen kaldırılmıştı. Bu gelişmelerin ardından halktan gelen yoğun şikayetleri değerlendiren İzmir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, fuar içerisinde yer alan ruhsatsız çay bahçeleri ve yiyecek içecek tezgahlarını kaldırdı. Aynı zamanda fuar süresince kaldırılmadığı için büyük tepkiler toplayan ve kaçak elektrik de kullanan ruhsatsız işletmeler ve seyyar tezgahları, düzenlenen operasyon ile bir günde yok oldu.

İEF SIRASINDA BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

Özellikle son günlerde büyük tartışmalara neden olan zabıta operasyonlarının son adresi Kültürpark Fuar Alanı oldu. 82’inci İEF süresince kaldırılmayan ve halktan şikayetler alan fuar içerisindeki seyyar yapılar ve tezgahlar için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve Çevik Kuvvet birimleri ortaklaşa düzenlenen operasyon ile fuarda “toplu tahliye” işlemi başlattı. Operasyonlar sırasında herhangi bir arbede ya da adli olay yaşanmazken, fuar alanı içerisinde yer alan kaçak yapılar, irili ufaklı yiyecek içecek tezgahları ve ruhsatsız çay bahçeleri tek tek kaldırıldı. Gün boyu süren operasyonlar neticesinde, Fuar Basmane Kapısı istikametinden 26 Ağustos Kapısı’na kadar olan alan ruhsatsız yapılardan tamamen arındırılırdı. Yaklaşık 20’ye yakın işyeri ve kaçak tezgahın kaldırıldığı öğrenilen operasyonlar sonrasında zabıta ekipleri fuar içerisinde sıkıyönetim ilan ederken, denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

VALİ TOPRAK “İŞPORTA BİTECEK” DİYEREK DÜĞMEYE BASMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda konuya dair açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Kemeraltı ve kent genelinde işporta ile seyyar satıcılık ya bitecek ya bitecek. Bu noktada kararlılık önemli, artık geri dönüş yok. Ne gerekiyorsa yapılacak, kentin dokusunun bozulmasına izin vermeyeceğiz, çığırtkanlık ve hanutçuluk da yapılmayacak. İzmirli ve bu kente gelen turistler rahatça alışverişini yapacak” diyerek işporta ile mücadelenin kararlılık ile devam edeceği sinyalini vermişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Kemeraltı’nda gerçekleştirilen geniş çaplı işporta operasyonu öncesinde, “İşporta meselesi, zabıtanın tek başına çözeceği konu değil. Cezalar caydırıcı değil. İşportacılar örgütlü bir şekilde hareket ediyor. Esnafın bir kesimi, bizzat işportacılık faaliyetlerinin içinde yer alıyor” şeklinde açıklama yapmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası