Ege Postası
Geri

Kürdistan Yurtseverler Birliği, 38. yaşını kutladı

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Erbil'de 38. yaşını büyük bir coşkuyla kutladı. Erbil Şanader parkında yapılan kutlamaya binlerce kişi katıldı. Celal Talabani'nin liderliğindeki parti uzun yıllardan beri Erbil'de bu denli büyük...
Kürdistan Yurtseverler Birliği, 38. yaşını kutladı
Haberler / Dünya
2 Haziran 2013 Pazar 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Erbil'de 38. yaşını büyük bir coşkuyla kutladı. Erbil Şanader parkında yapılan kutlamaya binlerce kişi katıldı. Celal Talabani'nin liderliğindeki parti uzun yıllardan beri Erbil'de bu denli büyük bir kutlama yapmamıştı. Ancak Talabani'nin hastalık durumu ve bölgedeki bazı siyasi gelişmeler bu kutlamayı daha önemli kıldı.

Kutlamalar Süleymaniye ve Kerkük'te de yapıldı.

Erbil'deki büyük kutlamaya katılan KYB Başkan Yardımcısı Kosret Rasul Ali yaptığı konuşmasında, "Bazı tarafların Talabani'nin ardından KYB'de bir kopmanın meydana geleceği tahmin edilmişti ancak bugün görüyoruz ki, bu gereksiz bir tahmin çünkü KYB her zaman aynı çizgi üzerinde yoluna devam ediyor ve edecektir." şeklinde konuştu.

Resul Ali yaptığı konuşmasında Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, bölge için hazırlanan anayasa taslağının parlamentoya gönderilmeyeceğini ancak referanduma gideceğini söylemesine, "Biz KYB olarak anayasa taslağının parlamentoya geri dönmesini istiyoruz." diyerek müttefiki oldukları KDP ile hem fikir olmadıklarını vurgulamış oldu.

Talabani'nin sağlık duru hakkında ise kutlamada hazır bulunan KYB siyasi büro üyesi ve Kerkük Valisi Dr. Necmettin Kerim, "Size şu müjdeyi vermem gerekiyor. Talabani'nin doktorlarından aldığım son bilgilere göre Mam Celal'in sağlık durumu çok daha iyiye gidiyor. Bu da demek oluyor ki tedavisinin tamamlandığında işlerini kaldığı yerden devam ettirebilir." şeklinde konuştu.

Kutlamaya katılan vatandaşlar Cihan Haber Ajansına sevinçlerini şu şekilde anlattılar. Cevher Osman, "Çok mutluyuz çok sevinçliyiz. Bu güzel günde bir araya geldik ve umuyoruz Mam Celal sağlıklı bir şekilde aramıza döner." dedi.

Ayşe Xan, "Peygamberimiz hatırına inşallah Allah Mam Celal'e şifa versin. Çok güzel bir gün." diye konuştu.

Tahsin Tahir, "Ben Mam Celal'i kutluyorum. Böyle bir partiyi bize kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz anlatılamaz." dedi.

Kutlamaların ardından vatandaşlar arabalarının camlarından partinin bayraklarını çıkararak şehir turu attılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası