Ege Postası
Geri

Kürkçü’den Erdoğan’a: “Kuzu kuzu HDP diyeceksin”

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın HDP’yi kast ederek; “ Parti bile diyemiyorum, organizasyon diyorum” şeklinde medyada yer alan sözlerine, sert tepki gösterdi. Milletvekili Kürkçü Erdoğan’a seslenerek “Sen 6 milyon insanın hür iradesiyle oy verdiği ve meclise soktuğu bir partiye nasıl organizasyon dersin'” diye sordu ve “Kendi deyiminle ona sesleniyorum. Kuzu kuzu Halkların Demokratik Partisi diyeceksin, HDP diyeceksin” dedi.
Kürkçü’den Erdoğan’a: “Kuzu kuzu HDP diyeceksin”
Haberler / Politika
20 Ekim 2015 Salı 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin Yeşil Ğurs Köyleri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaretinde yaptığı konuşmasında 7 Haziran’dan sonra halkları sandıktan uzaklaştırma çabası izlendiğine dikkat çeken Kürkçü, herkesi 1 Kasım’da oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırarak; “400 vekili verin canınızı kurtarın pazarlığını kabul etmiyoruz. İsterseniz canımızı da alın ama biz yine de hakkımızı alacağız. Anlaşarak, tartışarak yeni bir hayat kuracağız. Bunu en çok siz toplumu inşa edenler hak ediyorsunuz” ifadesini kullandı.
“VATANDAŞINA SADECE VATANDAŞI OLDUĞU İÇİN HİZMET EDEN DEVLET”
“Biz barış olsun, asker gerillayı, gerilla askeri öldürmesin, kentlerimiz 9-10 gün abluka altına alınmasın istiyoruz” diyen HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü şöyle devam etti: “Tüm bunları gerçekleştirebilmek için devletin baştan aşağı değişmesi lazım. İnsanları ezerek var olan bir yapının yerine yeni bir yapı inşa etmeliyiz. Tüm milliyetlere karşı eşit mesafede olan, vatandaşına yalnız vatandaşı olduğu için hizmet eden ‘Efendi halktır, halk ise çokluktur’ diyebilen bir devlet için mücadele etmeliyiz.”
HDP’nin bu seçimde barışa oy istediğini söyleyen İzmir Milletvekili Kürkçü, barış istedikleri için eleştirildiklerinin de altını çizdi ve “Bir ülkede savaş varsa o ülkede üretime, eğitime, sağlığa harcanması gereken kaynaklar savaşa yatırılıyor. Üretimden, eğitimden, sağlıktan mahrum kalan halklar savaş nedeniyle parçalara ayrılıyor. Biz bu kanayan yarayı iyileştirmek, akan kanı durdurmak istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası