Ege Postası
Geri

Kurtulmuş: Yurtdışı, ayrı bir seçim bölgesi kabul edilemez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yurtdışındaki Türk vatandaşların seçilme hakkının buraları ayrı bir seçim bölgesi olarak kabul etmek suretiyle verilmesinin düşünülemeyeceğini söyledi.Almanya'daki temasları sırasında...
Kurtulmuş: Yurtdışı, ayrı bir seçim bölgesi kabul edilemez
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yurtdışındaki Türk vatandaşların seçilme hakkının buraları ayrı bir seçim bölgesi olarak kabul etmek suretiyle verilmesinin düşünülemeyeceğini söyledi.

Almanya'daki temasları sırasında soruları cevaplayan Numan Kurtulmuş, yurtdışındaki Türklerin oy verme meselesinin halledildiğini hatırlattı ve seçilme hakkı konusunu yorumladı. "Buradaki ülkeleri, ya da bölgeleri ayrı bir seçim bölgesi kabul edip bunların üzerinden seçilme hakkı vermek gibi bir şey konuşulamaz, düşünülemez." diyen Kurtulmuş, buralardan müracaat eden adaylara parti listelerinde pozitif ayrımcılık yapılabileceğini dile getirdi. Kurtulmuş, "Buradaki yurttaşlarımızın taleplerinin daha yakın takip edilmesi bakımından pbu pozitif ayrımcılık doğru olur kanaatindeyim." dedi.

Yurtdışındaki seçmenler için kontenjan konulması ya da ayrı seçim bölgesiymiş gibi kabul edilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Ama buralardan müracaat eden arkadaşlarımız Türkiye'deki siyasi partilerin listelerinden aday olarak gösterilirler ve buralardaki yurttaşlarımızın taleplerini, tekliflerini Türkiye parlamentosunda sonuçlandırmak için daha candan gayretin içerisinde olurlar." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası