Ege Postası
Geri

Kurtulmuş kabine yolunda

Başbakan Erdoğan kabine değişikliği için düğmeye bastı. Numan Kurtulmuş’un TBMM dışından, bakan olabileceği belirtiliyor..
Kurtulmuş kabine yolunda
Haberler / Politika
12 Ocak 2013 Cumartesi 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA - Başbakan Erdoğan’ın kabinede değişiklik yapacağı yönündeki sinyaller netlik kazandı. Erdoğan’ın 5-6 bakanı değiştirileceği ve sürpriz olarak, TBMM dışından AKP Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da kabineye atanabileceği belirtiliyor.

HAS Parti Genel Başkanlığı sonrası AKP’ye geçen Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi ile ABD Temple Üniversitesinden mezun oldu ve ekonomi ve siyasal iletişim alanında kariyer yaptı. Erdoğan 60. Hükümet döneminde de, Ahmet Davutoğlu’na TBMM dışından Dışişleri Bakanlığı görevi vermişti.

Başbakan Erdoğan, Senegal yolunda uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, kabine revizyonu konusunda 'Her an her şey olabilir' dedi. Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından da gözler, kabinede yapılacak değişikliğe çevrildi.

AKDOĞAN İÇİN İÇİŞLERİ

Kulislerde, kabinedeki değişikliğin 4 ya da 5 isimle sınırlı kalacağı belirtilirken, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in adları değiştirilebilecek bakanlar arasında geçiyor.

 

İçişleri Bakanlığına Erdoğan’ın danışmanı ve İmralı sürecinde aktif rol oynayan Ankara millervekili Yalçın Akdoğan’ın getirilme ihtimali bulunuyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de İçişleri'ne kaydırılabileceği belirtiliyor. Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Nurettin Canikli, Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun isimleri de yeni bakanlar arasında geçiyor. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası