Ege Postası
Geri

Kurultay'da İzmir sandığından ne sonuç çıktı'

CHP’nin merakla beklenen 18'inci Olağanüstü Kurultayı'nda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu güven tazeledi. Doğal delegeler dışındaki İzmirli kurultay delegeleri 16 no’lu sandıkta oy kullandı. İzmir sandığına kayıtlı 47 delegeden 46’sı oy kullandı. Kılıçdaroğlu’na 33, İnce’ye ise 11 oy çıktı.2 oy ise geçersiz sayıldı. Öte yandan İzmir’den kurultayı takip etmek için Ankara’ya giden ilçe başkanlarının tamamına yakını il yöneticileriyle yaşanan koordinasyon sıkıntısı nedeniyle kurultay salonuna giremedi.
Kurultay'da İzmir sandığından ne sonuç çıktı'
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2014 Cuma 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP'nin Olağanüstü Kurultay'ında Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden genel başkan seçildi. Rakibi Muharrem İnce ise 415 oy aldı.Ancak Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy sayısı, kendisine genel başkan adaylığı için verilen imza sayısının çok altında kaldı.Kılıçdaroğlu 944, İnce 177 delegenin imzasıyla aday oldu.

İZMİR KILIÇDAROĞLU DEDİ AMA...
İzmir’den doğal delege olan milletvekilleri, PM üyeleri ve YDK üyeleri dışındaki delegeler 16 no’lu sandıkta oy kullandı. Oy kullanma hakkına sahip 47 isimden 46’sı oyunu kullandı.İzmir sandığından çıkan sonuca göre Kılıçdaroğlu’na 33 İnce’ye ise 11 oy çıktı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. İzmirli milletvekilleri, PM üyeleri ve YDK üyeleri ise diğer illerin doğal delegeleriyle birlikte 1 ve 2 nolu sandıkta oy kullandı.İzmir'den kurultay delegesi olan Birgül Ayman Güler, Osman Özgüven,Mehmet Eriş, Muhsin Kurt, Yüksel Çakmur gibi isimlerin Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza atmadıkları geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı.

BAŞKANLAR DIŞARIDA KALDI
Öte yandan İzmir’den kurultayı takip etmek için Ankara’ya giden ilçe başkanlarının tamamına yakını salona giremedi. İlçe başkanlarına daha önceden il başkan yardımcıları tarafından verileceği söylenen kurultay salonuna girişi sağlayacak kartlar ulaştırılamadı. Koordinasyon sorunu yaşanması nedeniyle ilçe başkanlarının büyük çoğunluğu kurultay salonuna giremedi.İlçe başkanlarının, İl Başkanı Engin ve il yöneticilerine yaşanan sıkıntı nedeniyle sitem ettikleri öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası