Ege Postası
Geri

Kurutulmuş mandalina Soyer'e ödül getirdi

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği 13. Kent ve Yaşam Ödül Töreni'nde Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, "yılın en başarılı yerel yöneticisi" ödülüne layık görüldü. Soyer'e 'yılın en başarılı yerel yöneticisi' onuru
Kurutulmuş mandalina Soyer'e ödül getirdi
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2017 Çarşamba 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından İstanbul Armada Hotel'de düzenlenen 13. Kent ve Yaşam Ödül Töreni'nde, İzmir'e de ödül geldi.

Cittaslow (Sakin şehir) ile adını duyuran Seferihisar'ın başarılı belediye başkanı Tunç Soyer, özellikle kurutulmuş mandalina projesiyle "yılın en başarılı yerel yöneticisi" ödülüne layık görüldü.

Ödülü aldıktan sonra sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Soyer, " Bize bu ödülü layık gören Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, yönetim kurulu ve birbirinden değerli jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu onuru birlikte yaşadığımız çalışma arkadaşlarım ve tüm Seferihisarlılara şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

KURUTULMUŞ MANDALİNA 

Dünyaca beğenilen 'satsuma' cinsi mandalinanın yetiştiği Seferihisar’da, son yıllarda ürünün markalaşması, çeşitliliğinin arttırılması ve üreticinin daha çok kazanmasıyla ilgili yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklenmişti. 

Seferihisar Belediyesi ağaçta 50 kuruş, tezgahta 1 lira olan mandalinayı jeotermal enerjiyle kuruttu. Kurutulmuş mandalina, tam 5 kat fiyatına ihraç edilmeye başlandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası