Ege Postası
Geri

Kuşadası'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Aydın Kuşadası’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Kuşadası Belediyesi Kadınca Oluşumu tarafından gerçekleştirilen kortejde, ellerinde pankart ve döviz taşıyan kadınlar, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin önemine dikkat çekti.
Kuşadası'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı
Haberler / Ege
8 Mart 2026 Pazar 20:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kuşadası’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Kuşadası Belediyesi Kadınca oluşumu tarafından Kısmet Otel Kavşağı’ndan başlayan kortej düzenlendi. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sona eren korteje, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Dağlı, Kuşadası Belediyesi Kadınca Oluşumu Onursal Başkanı Duygu Günel, Kuşadası Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kadın derneği katıldı.

YAŞAM AĞACI OLUŞTURULDU

Renkli görüntülere sahne olan kortejde kadınlar, ellerinde taşıdıkları mor renkli dövizler ve attıkları sloganlarla Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Kortejin ardından Kuşadalı kadınlar el ele verip, El Heykeli önünde Yaşam Ağacı’ figürü oluşturdu. Kutlama etkinlikleri, Atlas Folk Kültür Sanat Ekibi’nin verdiği müzik dinletisiyle sona erdi.

“KADIN SUSARSA HAYAT EKSİLİR, GÜLÜMSERSE DÜNYA GÜZELLEŞİR”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Kuşadası Belediyesi Kadınca oluşumu Onursal Başkanı Duygu Günel, “Kadın susarsa hayat eksilir, gülümserse dünya güzelleşir. Ayağa kalkarsa tarih değişir. Bugün hayatın her alanında iz bırakan, emeğiyle var eden, sevgisiyle büyüten ve direnciyle geleceği şekillendiren kadınlar için bir aradayız. Kadın sadece anne değildir. Kadın bilimde iz bırakan bir akıl, sanatta ilham veren bir ruh, üretimde alın teri, toplumda değişimin en güçlü sesidir. 8 Mart bir kutlama günü değil, kadınların hak ve adalet mücadelesinin simgesidir. Bugün kadınlar için daha adil bir gelecek adına mücadele günüdür. Kadın özgürse gelecek umut doludur. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘dünyada her şey kadının eseridir” diye konuştu.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası