Ege Postası
Geri

LGS'de yanlış hesaplama iddiası

Anadolu Eğitim Sen İzmir İl Temsilcisi Adnan Sarısayın, İzmir'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren bir öğrencinin sınav sonucunun yanlış hesaplandığını iddia etti. LGS için şok iddia
LGS'de yanlış hesaplama iddiası
Haberler / Güncel
2 Temmuz 2019 Salı 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sarısayın yaptığı açıklamada, İzmir'de sınava giren M.E.F'nin fen bilimleri alanında cevap vermediği sorunun yanlış diye hesaplandığını, durumun fark edilmesi üzerine Mili Eğitim Bakanlığına dilekçe ile başvuru yapıldığını aktardı.

Bu hatanın düzeltildiğini ifade eden Sarısayın, ancak öğrencinin yanlış cevaplanan soru sayısının hesaplanmasında da hata bulunduğunu savundu.

Sarısayın, şunları kaydetti:

"Öğrencimizin girdiği sınavda boş bıraktığı sorunun yanlış olarak yazılması büyük bir hatadır. Yapılan itiraz sonucunda puanı düzeltti ama bu da akıllara başka yapılan hata var mıdır sorusunu getirdi. Yanlışlık optik okuyucudan mı kaynakland? Acaba başka hata var m? Sonuçlar tekrar incelenerek hataya yer bırakılmamalı." (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası