Ege Postası
Geri

LGS’de tercih süreci yarın başlıyor

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerinin merkezi sınav tercihleri yarın başlayacak. Öğrenciler, 19 Temmuz'a kadar tercih işlemlerini yapabilecek.
LGS’de tercih süreci yarın başlıyor
Haberler / Güncel
2 Temmuz 2023 Pazar 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerinin merkezi sınav tercihleri yarın başlayacak. Öğrenciler, 19 Temmuz’a kadar tercih işlemlerini yapabilecek.

Öğrenciler; merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercihlerini gerçekleştirebilecek.

Söz konusu tercih işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın “e-okul” sitesi üzerinden ya da herhangi bir resmi ortaokul ya da imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek.

Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek. Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Yerel yerleştirmede ise 5 okul tercih hakkı olacak.

SONUÇLAR 24 TEMMUZ’DA 

Öte yandan, deprem bölgesindeki okulların 8’inci sınıflarında kayıtlı olan öğrenciler için de sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacak.

LGS yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz tarihinde açıklanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası