LİYAKAT Eskinazi ile devam
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) yeni dönemde de Kurucu Başkan Berkay Eskinazi ile "yola devam" kararı aldı. İlk olağan genel kurulunda güven tazeleyen Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, "Ustalık dönemi başlıyor" dedi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda 2010 yılında "İzmir'in girişimci kadınları" ve "İzmir'in lider kadınları" projelerini yürüten Berkay Eskinazi, İzmir'deki kadın ve genç girişimcilerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve desteklemek için LİYAKAT'ın kurucu başkanı oldu. Aradan geçen 3 yılda sıradışı projelerle pek çok kadın girişimci iş hayatına kazandırıldı.
LİYAKAT Derneği dün ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. DoubleTree by Hilton Otel'deki genel kurul üyelerden yoğun ilgi gördü. Tek listeyle gidilen seçimde Berkay Eskinazi güven tazeledi. Eskinazi, kadınlara ve başarılı gençlere daha iyi şartlarda eğitim olanaklarıyla girişimci bireyler olabilmeleri için kaynaklar yaratmaya devam edeceklerini söyledi.
Eskinazi, "Geçtiğimiz 3 yılda yalnızca kaynak yaratmak değil rol modeller oluşturup, genç fikirlerin hayata geçirilmelerini de sağladık. Kadınları ekonomiye kazandırmak için önemli projeler gerçekleştirdik. Biz herşeyin 'inanmakla' başlayacağını biliyorduk ve hepimiz inanarak güzel işlere imza attık. Bu süreçte çok şey öğrendik ve şimdi ustalık başladı. Hep birlikte yine güzel işlere imza atacağız" dedi.
ERKEKLER DE YÖNETİMDE
2010 yılında 11 kadın üyeyle yola çıkan LİYAKAT'ın yeni yönetim kurulunda bir sürpriz de yaşandı. İlhan Başar ve Abdülkadir Alkışel yönetime giren ilk erkek üyeler oldu.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Yeni dönemde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Berkay Eskinazi, Gülçin Güloğlu, Sinem Özusta, Hale Erdem Toyman, İlhan Başar, Deniz Abalıoğlu, Pınar Atınç, Özgür Yasemin, Emine Öğmen, Aldülkadir Alkışel, Demet Çezik. Koordinatör üye Oya Demir görevine devam ederken denetim kurulunda ise Liz Sarda, Anıl Yüksel ve Ceyda Oklay yer aldı.
LİYAKAT'IN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BAZI ÇALIŞMALAR
Ege üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde Girişim Kampüsü hayata geçirildi. Yüzlerce genç hem eğitim aldı hem de fikirlerini iş hayatında yürütme fırsatı yakaladı. "4 Kadın" adlı AB Projesi ile İtalya ve İzmir'de kadına yönelik şiddetin mevcut durumu masaya yatırıldı. Devam eden projeyle dezavantajlı durumda yaşayan kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesi sağlanacak. LİYAKAT Akademi, hayata geçirildi. Akademi, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı işbirliğinde eğitimlere ev sahipliği yaptı. Geleceğin girişimcilerine rol model olacak çok sayıda sektör ziyareti gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk projeleri kapmasında dernek üyelerinin de yer aldığı "Sığınamayanlar" oyunu sahnelendi. LİYAKAT ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde sektör-sanayi seminerleri düzenlendi. Kadınların toplumda duruşunu güçlendirme, bireysel gelişimini sağlama ve emeğini işgücüne dönüştürmek üzere "Emek Pişti, Haydi Sofraya" projesi hayata geçirildi.