Ege Postası
Geri

Ladik ve Havza ilçelerine meslek liseleri öğrenci almaya başlayacak

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ladik ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Havza’da da Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin, 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi için öğrenci almaya başlayacağını açıkladı. Eğitime...
Ladik ve Havza ilçelerine meslek liseleri öğrenci almaya başlayacak
Haberler / Genel
3 Temmuz 2013 Çarşamba 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ladik ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Havza’da da Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin, 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi için öğrenci almaya başlayacağını açıkladı.

Eğitime açılacak liseler hakkında bilgi veren AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ladik ilçesinde daha önce var olan ancak çeşitli nedenlerle Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin kapatılmasının ilçe halkını derinden üzdüğünü kaydetti. Doğrudan istihdama yönelik lisenin açılması için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Demir, “Lisenin kapatılması, başta öğrenciler ve aileleri açısından geleceğe dair yapılan planların bozulmasına neden olmuştu. İlçe halkından tarafımıza iletilen yoğun talepler okulun yeniden açılmasını zorunlu hale getirmişti. Bölgenin ısrarlı taleplerini gerekçeleriyle birlikte bakanlığa ilettik. Konuya duyarlı yaklaşan sayın Bakanımız ve bürokratları, gerekli izinleri verdi. Sağlık Meslek Lisesi önümüzdeki eğitim öğretim yılında Hemşirelik ve Acil Sağlık Hizmetleri Acil Tıp Teknisyenliği dalı öğretime başlayacak. Başta Ladik olmak üzere tüm Samsunlu hemşerilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Havza ilçesinde de kurulan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne de değinen milletvekili Demir, “Havza, turizm alanında büyük bir potansiyele sahip. Başta ilçemizde olmak üzere Samsun’da faaliyet gösteren turizm işletmelerinde kalifiye eleman ihtiyacını gidermek üzere mesleğe yönelik bir lisenin açılması büyük bir önem taşıyordu. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğretime başlayacak Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi başta konaklama ve seyahat hizmetleri ile yiyecek içecek hizmetleri alanında faaliyet gösterecek. İnanıyorum ki bu lisemiz Havza’nın turizm sektörüne büyük bir ivme kazandıracak ve neticesinde gelişmekte olan ilçemiz cazibesini daha da artıracaktır.” şeklinde konuştu.

Mesleki eğitimin ihmal edilemeyecek öneme sahip olduğunu vurgulayan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızı, gençlerimizi şimdiden branşlaşmaya, bölgelerin potansiyeline göre ilgili alanlarda istihdam edilmek üzere mesleki eğitime yönlendirmeliyiz. Bu amaçlarla Ladik’te yeniden açılan Sağlık Meslek Lisesi ile Havza'da açılan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin hayırlı olmasını dilerim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası