Ege Postası
Geri

Lahey'de Kazakistan'ın 'Yeni Anayasa Günü'nü kutlandı

Kazakistan Lahey Büyükelçisi Mainura Murzamadiyeva himayesinde gerçekleşen 'Yeni Anayasa ve Nükleer Silahların Yasaklanması' kutlama resepsiyonu verildi.Hollanda'nın Kazakistan Lahey Büyükelçiliğinde yapılan 'Yeni Anayasa ve Nükleer Silahların...
Lahey'de Kazakistan'ın 'Yeni Anayasa Günü'nü kutlandı
Haberler / Dünya
29 Ağustos 2013 Perşembe 21:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazakistan Lahey Büyükelçisi Mainura Murzamadiyeva himayesinde gerçekleşen 'Yeni Anayasa ve Nükleer Silahların Yasaklanması' kutlama resepsiyonu verildi.

Hollanda'nın Kazakistan Lahey Büyükelçiliğinde yapılan 'Yeni Anayasa ve Nükleer Silahların Yasaklanması' günü kutlamalarında elçilik rezidansında bir resepsiyon verildi. İkram sonrasında Kazakistan'ı anlatan sinevizyon eşliğinde bir film izletildi.

'TÜRK DİLİ KONUŞAN HER KESİMLE İYİ İLİŞKİ İÇİNDEYİZ'

Kazakistan Lahey Büyükelçisi Mainura Murzamadiyeva, 29 Ağustos'un Kazakistan'ın Yeni Anayasa'nın kabul günü ve Sovyetler zamanında kurulan nükleer tesislerin kapatılması günü olması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Yurtdışında ki Kazak diasporası hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Büyükelçi Murzamadiyeva "Hollanda'da Kazak kökenli 1500'ün üzerinde kişi bulunuyor. Bu insanlarımızla Milli Günlerimizde, Nevruz Bayramımızda, bağısızlık günümüz ve anayasa günümüz gibi günlerde birlikte oluyoruz. Bunun haricinde biz Kazakistan Elçiliği olarak tüm Türk Dili konuşan insanları kardeşimiz olarak görüyoruz. Özellikle Bağımsızlık günümüze Hollandalı Türklerin kurmuş olduğu iş dünyasına yönelik faaliyet yapan HOGİAF ve Türk Dilini kullanan bunun gibi benzeri dernekleri davet etmiştik. Bundan sonrada davet edeceğiz."

'HOLLANDA İLE TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ ÖNEMLİ SEVİYEDE'

Kazakistan Lahey Büyükelçisi Mainura Murzamadiyeva, Hollanda ile çok sıkı bir ekonomik ilişkiler içinde olduklarını, dünyada en büyük ticari ortaklarının Hollanda olduğunu söyledi. Murzamadiyeva, "Hollanda ile olan ticaretimiz her geçen yıl biraz daha artıyor. Şuanda Kazakistan ile Hollanda arasındaki karşılıklı ticaretin 7 milyar dolar civarında. Bu ihracat ağırlıklı olarak Kazak petrolleri. Bu ticari ilişkilerimiz her geçen gün daha da artarak devam ediyor. Bu ticari ilişkilerde ikinci sırayı ise Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Tabiî ki biz Türkiye ile de ticari hacmimizi daha çok geliştirmek istiyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız var. Küçük çapta Türk işadamları inşaat ve diğer sektörlerde Kazakistan'da bulunuyor. Hollanda'da bulunan Kazak Türklerinin büyük çoğunluğu işçi statüsünde. Az sayıda ise tekstil dallarında iş yapanlar bulunuyor. Biz de Lahey elçiliği ve konsolosluğumuzda Hollanda ile ikili ilişkilerin yanı sıra vatandaşlarımızın haklarını savunmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bunun yanı sıra Kazak kültürünü Hollandalı dostlarımıza anlatmak için çeşitli gün ve geceler düzenliyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası