Ege Postası
Geri

Leyla Zana İzmir’den Erdoğan’a seslendi

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ankara’da bombalı saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlar için bir dizi taziye programı gerçekleştirmek üzere İzmir’e geldi. Zana düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanı bir an önce muhalefet partilerinin tümünü toplamalı. Şiddete karşı ortak tavır çağrısı yapmalılar” dedi. Leyla Zana İzmir’den Erdoğan’a seslendi:
Leyla Zana İzmir’den Erdoğan’a seslendi
Haberler / Politika
15 Ekim 2015 Perşembe 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – Taziye ziyaretlerini gerçekleştirmek için İzmir’e gelen HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, HDP İzmir İl Örgütü’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan, HDP İzmir milletvekili adayları ve parti yöneticileri katıldı.
HDP Karşıyaka İlçe Yöneticisi Ayşe Deniz’in ailesi ile Berna Koç için Halkevleri İzmir Şubesi’ne taziye ziyaretinde bulunacak olan Zana, sendikaların aldığı kararla her akşam saat 19:00’da yapılacak Ankara katliamı anmasına katılacak.

ANKARA KARA OLDU
Basın açıklamasında konuşan Zana, Ankara’nın karanlık bir tabloya dönüştüğünü belirtti. Zana, “Üzüntümüz çok büyük acımızın tarifi imkansız halklarımız ve Türkiye bu acıları hak etmedi. Tablo geçmişten yeterince ders çıkartmadığımızın göstergesidir. Bütün olarak toplumun her kesiminden kaybımız var. Etniği, inancı ne olursa olsun bir bütün olarak bunların hepsi barış şehitleri. Ankara’ya bir çığlık olmaya geldiler. Ankara kara oldu. Ankara karanlık bir tabloya dönüştü” dedi.

ŞİDDETE KARŞI ORTAK TAVIR
Şiddete karşı ortak tavır çağrısı yapılması gerektiğinin altını çizen Zana, “Siyasetin sorumsuz beyanlarıyla insanların taziyelerini bile yaslarını bile tutamadıklarını gördük. Umarız büyük dersler çıkar. Cumhurbaşkanı, Başbakan karanfil bıraktı. Keşke ölümler bizi bir araya getirmesi herkes karanfil bıraktı ama karanfil bırakmak yetmiyor. Tetiği çeken de patlatan zihniyetin de ortaya çıkması gerekiyor. Bu hesap sorulmadan, adalet yerini bulmadan hiç birimizin acısı dinmeyecek. Ülkeyi yönetenler sorumlu. Şiddete karşı ortak tavır çağrısı yapmalılar” ifadelerini kullandı.



MUHALEFET PARTİLERİ BİR ARAYA GELSİN ÇAĞRISI  YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Zana, “Başta devlet, toplumun muhalif kesiminin tümüne terör örgütü olarak bakıyor. Böyle derseniz toplumu hiçbir zaman bir araya getiremezsiniz. Muhalif bütün kesimleri ülkenin düşmanı olarak görmekten 100 yılı böyle geçirdik. Bir 100 yılı daha böyle geçirmek istemiyoruz. Buradan çağrımızdır. Cumhurbaşkanı bir an önce ana muhalefet partilerinin tümünü toplamalı. Hiç kimse bu acıdan siyasi paye çıkartmaya çalışmasın. O insanların orada bulunma sebebi onurlu bir duruştur” şeklinde konuştu.

ÖFKE BALDAN TATLIDIR AMA…
Öfkenin baldan tatlı olduğunu ancak öfkenin de öfkeyi doğuracağını söyleyen Zana, yas havasının bir an önce dayanışmaya dönmesi gerektiğini ifade etti. Zana, “Tek tek isimlerini bilmiyorum ama aileleri emin olsun o bomba hepimizin yüreğinde patladı. Acılıyız, yaslıyız, isyandayız. Öfke balkan tatlıdır ama öfke öfkeyi doğuracaktır. Yas havası bir an önce dayanışmaya dönmelidir. Herkes buradan ders çıkartmalıdır. Seçimler gelip geçicidir. Hiçbirimizin makam çabası yok. Ortak derdi halkların hak etmediği bu yaşamı nasıl tersine dönüştürebiliriz çabası. Ege’ye başka türlü gelmek isterdim” diye konuştu.

BU ÜLKE ARTIK KİMSE İÇİN GÜVENİLİR DEĞİL
“HDP’nin bu tür olayları oya dönüştürmek istiyor şekildeki iddiaları çok ayıplıyorum” diyen Zana sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç birimizin kişi olarak hayatlarımıza ilişkin bir kaygısı yok. Bizden sonraki jenerasyonu düşünüyoruz. HDP’nin bu tür olayları oya dönüştürmek istiyor şekildeki iddiaları çok ayıplıyorum. Kimsenin böyle bir beklentisi yok. Bu ülke artık kimse için güvenilir değil. Tek isteğimiz bu ülke güvenilir bir noktaya taşınsın.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası