Ege Postası
Geri

Lise öğrencileri mukabeleden sonra yaptıkları oyuncakları satıp burs verdi

Balıkesir'de altı lise öğrencisi, Ramazan ayı boyunca hem mukabele takip etti hem de Japon amigurumi sanatını öğrenip oyuncak yaptı. Bir evin bodrum katında yaptıkları oyuncakları satarak, gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak...
Lise öğrencileri mukabeleden sonra yaptıkları oyuncakları satıp burs verdi
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2013 Salı 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir'de altı lise öğrencisi, Ramazan ayı boyunca hem mukabele takip etti hem de Japon amigurumi sanatını öğrenip oyuncak yaptı. Bir evin bodrum katında yaptıkları oyuncakları satarak, gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verdi. Öğrenciler, şimdiden sipariş almaya başladı.

Atatürk Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında Ramazan ayının ilk gününden itibaren mukabele takip eden kız öğrenciler, örnek bir davranışta bulundu. Kur'an okuduktan sonra her gün 1,5 saat amigurumi öğrenen öğrenciler, daha sonra yaptıkları doğal oyuncakları satıp parasını ihtiyaç sahibi öğrenciler burs olarak verdi. Mukabele programını düzenleyen Gülümser Çomak, genç kızların anneleriyle arkadaş olduklarını belirterek, "Ramazan ayı geliyordu, genç kızlarımızı nasıl aktif hale getirebiliriz ve nasıl uykuya oruç tutturma olayından kurtarabiliriz diye düşündük. Evde kalsalardı, ya internetin başında olacaklardı ya da zamanları uykuyla geçecekti. Kızlarımıza böyle bir teklif sunduk. Sağolsunlar, bizi kırmadılar ve kabul ettiler. Daha sona mukabele gurubu oluşturduk." dedi. İlk zamanlar sadece kendisinin Kur'an okuduğunu, kız öğrencilerin de takip ettiğini belirten Çomak, "Daha sonra kızlarımız da okumaya katıldı. Bu arada Kur'an okumaları gelişti, güzelleşti ve daha seri okumaya başladılar. Ayrıca mukabeleden sonra aynı mekanda 1,5 saat el işi kursu yapıldı. Burada Ayşe Çakır Hanımefendi, kızlarımıza Japon oyuncak sanatı amigurumi dersleri verdi. Bu, çocuklar için doğal ve zararsız bir oyuncak. Kızlarımız bunu yapmayı öğrendi. Yaptıkları oyuncakları satıp ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verdiler. Kızlarımız bu oyuncakları yaptıktan sonra sipariş de aldık. Önümüzdeki yıl inşallah bu işi geliştirip daha çok kızımıza ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Amaçlarının çocuk ve gençleri Ramazan ayında televizyon, bilgisayar ve telefondan bir nebze olsun uzaklaştırmak olduğuna dikkat çeken Gülümser Çomak, şöyle devam etti: "Manevi ve kültürel değerlerimizi onlara öğretmek için böyle bir girişimde bulunduk. Hedefimize de ulaştığımızı düşünüyorum. Hayatında eline hiç ip almamış arkadaşlarımız, kursun sonunda çok güzel eserler ortaya çıkardı. Hepsini tebrik ediyorum. Yaptığımız bu programların inşallah arkası gelecek. Yaptığımız oyuncakların parası, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verilecek ve üniversiteli ablaların eğitimleri için harcanacak."

Mukabeleye katılan lise öğrencisi Şüheda Günay ise diğer Ramazan aylarında gününü genel olarak uyuyarak geçirdiğini belirterek, "Ayrıca gün, bilgisayar ya da televizyonun başında geçiyordu. Bu yıl burada mukabele takip ettim. Zamanımın çoğu arkadaşlarımla birlikte geçti. Oruç tuttuğumu pek anlamadım, acıkmadım. Hemen zaman geçiverdi. Amigurumi sanatını ilk kez burada öğrendim. Hiç bilmezken burada kendimi geliştirdim. Çok mutluyum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası