Ege Postası
Geri

Liseli aşçılara ödül

İzmir'in Konak ilçesindeki Gültepe Nene Hatun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, 2018 İzmir'in Şefleri Uluslarası Yemek Yarışması'nda 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.
Liseli aşçılara ödül
Haberler / İzmir
14 Aralık 2018 Cuma 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fuar İzmir'de 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, Travel Turkey, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde 2018 İzmir’in Şefleri Uluslarası Yemek Yarışması yapıldı. Liseler En İyi Ekip bölümünde iki ekiple yarışmaya katılan Konak Gültepe Nene Hatun Çok Programlı Anadolu Lisesi 1 gümüş, 1 bronz madalya almaya hak kazandı. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri Şükran Uçar ve Aygün Özdemir öncülüğünde yarışan Buse Armutçu, Dilara Kılıç, Gaye Ece gümüş madalya, Hilal Yavuz, Fatma Melek Yılmaz, Aleyna Yıldırım bronz madalya aldı. Yeşil mercimekli pazı sarması eşliğinde domates soslu islim kebabı bronz madalyaya, Ege otları ve bulgurlu iç pilav eşliğinde pesto soslu tavuk sote ise gümüş madalyaya layık görüldü.

Katıldıkları tüm yarışmalardan ödülle döndüklerini dile getiren Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni Şükran Uçar, öğrencilerin bir kez daha uluslararası şeflerle aynı mutfağı paylaşmanın heyecanını yaşadığını anlattı. Uçar, yarışma başarılarının öğrenci motivasyonlarını ve mesleki deneyimlerini arttırmada çok etkili olduğunu söyleyerek sonuçtan gurur duyduklarını dile getirdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası