Ege Postası
Geri

Lula, Suriye konusunda ABD'yi eleştirdi

Brezilya eski Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva, konuşmacı olarak katıldığı bir panelde, ABD'nin Suriye'ye olası bir müdahaleyi pazarlık unsuru haline getirmesini sert bir dille eleştirdi. Demokrasinin globalleşmesi gerektiğini savunan...
Lula, Suriye konusunda ABD'yi eleştirdi
Haberler / Dünya
12 Eylül 2013 Perşembe 20:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Brezilya eski Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva, konuşmacı olarak katıldığı bir panelde, ABD'nin Suriye'ye olası bir müdahaleyi pazarlık unsuru haline getirmesini sert bir dille eleştirdi. Demokrasinin globalleşmesi gerektiğini savunan Lula, Irak örneğinden yola çıkarak ABD'nin çıkarları doğrultusunda verilecek bir savaş kararının dünya barışını olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Suriye'de gerçekleşen kimyasal saldırı sonucu ölen binlerce çocuk için, "Benim de sizler gibi izlemeye yüreğim dayanmadı." diyen Lula, Amerika'nın Suriye'ye müdahale stratejisini, "Irak'ı işgal etme bahanesi olan kimyasal silahlar nered? Asıl kimyasal silah Saddam Hüseyin'in kendisiydi. Şimdi de kimyasal silah var diyerek Suriye'ye girmek istiyorlar. Dünya, bir ülkenin verdiği kararın kurbanı olamaz." sözleriyle eleştirdi.

Ayrıca ABD Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaların dünya ekonomisinde dengeleri değiştirdiğini ifade eden eski devlet başkanı, ABD'nin böyle bir uygulama ile ülke ekonomileri üzerinde oynama yapmaya hakkı olmadığını belirtti.

"OBAMA, DİLMA'NIN ÇANTASINI KARIŞTIRDI"

Carta Capital dergisinin düzenlediği 'dünyadaki açlığa çözüm' konulu panelde konuşan Lula, bir süre önce eski CIA ajanı Snowden tarafından sızdırılan belgelerde, Brezilya'nın ABD tarafından dinlenmesiyle ilgili tepkisini ortaya koydu. ABD Başkanı Barack Obama'yı, Dilma Rousseff'in çantasını karıştırmakla suçlayan Lula, demokratik olmayan yollarla demokrasi inşa etmenin mümkün olmadığını belirtti.

"Obama ve istihbarat ekibi, başkanımızın özel konuşmalarına kulak kabartıyor. Hangi demokrasi adına yapıyor bunu'" diyen Lula, "Yakında ölen ajanlarından özür dilemek zorunda kalacaklar. Çünkü önceden ajanların pasaportları vardı, uçak bileti alıyorlardı ve hapse atılma riskleri vardı. Şimdi New York'ta bir odada oturup yapılan her şeyi izliyorlar. Dilma'nın suçu n? Bugün burada yapılan şu konuşmayı bile kaydedip kaydetmediklerini Allah bilir." diyerek izleme skandalıyla ilgili tepkisini ortaya koydu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası