Ege Postası
Geri

MEB önünde ‘kitap’ protestosu

Başkent’te yeni eğitim-öğretim yılında dağıtılan bazı kitapların çocukları savaşa çağırdığını savunan Halkevleri üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenledi.     Bakanlık önünde...
MEB önünde ‘kitap’ protestosu
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkent’te yeni eğitim-öğretim yılında dağıtılan bazı kitapların çocukları savaşa çağırdığını savunan Halkevleri üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenledi.

    Bakanlık önünde toplanan grup üyeleri, ‘Savaşa değil eğitime bütçe’, ‘Gerici eğitime hayır’ dövizleri taşıdı. Eylem nedeniyle bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Grup adına yapılan açıklamada bakanlık tarafından dağıtılan kitapların çocukları savaşa ve gericiliğe ittiği savunuldu. Açıklamadan sonra göstericiler, yanlarında çocuklar için uygun olduklarını öne sürdükleri kitapları yere serdi. Grup, Bakan Nabi Avcı’yı istifaya çağırdı.

    Protestocu grup daha sonra yanlarında getirdikleri kitapları bakanlığa teslim etmek istedi. İzin alınmadığı için emniyet güçleri grubun geçişine müsaade etmedi. Kısa süreli tartışma yaşanırken, bakanlıktan bir yetkilinin gelmesiyle sorun çözüldü. Kitapları bakanlığa bırakan göstericiler buradan ayrıldı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası