Ege Postası
Geri

MEGEM’de Geri Sayım

Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki gençlere eğitim desteği veren kurs uygulaması için inşa edilen Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nin çalışmalarında sona gelindi.
MEGEM’de Geri Sayım
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Aralık 2014 Cuma 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menderes Belediyesi tarafından başlatılan ve ilçedeki öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlamayı amaçlayan kurslar için hayata geçirilecek Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nin (MEGEM) inşasında sona gelindi. Kemalpaşa Mahallesi’nde ki merkezde çalışmalar Ocak ayı sonunda tamamlanacak. Tesiste lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler eğitim görecek. Tesisteki çalışmaları inceleyen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, kısa süre sonra eğitim merkezinin tamamlanarak öğrencilere hizmet vermeye başlayacağı müjdesini verdi.


GENÇ KARDEŞLERİMİZ İÇİN

İlçede eğitim kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalara imza attıklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Menderesimiz’de her alanda başlattığımız çalışmaları eğitim alanında da sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilk kez okulla tanışan çocuklarımıza da, eğitim yaşantısına devam eden genç kardeşlerimize de yönelik çeşitli çalışmalarımız var. 8. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik başlattığımız ücretsiz kurs uygulaması bunun bir örneği. Ücretsiz kurslarımıza öğrencilerimizin yoğun talep göstermesi bizi mutlu ettiği kadar, doğru bir çalışmanın içinde olduğumuzuda bize gösterdi. Genç kardeşlerimizi zorlu sınav maratonuna hazırlayan uygulama kapsamında öğrencilerimizin her gün gittikleri okullarda kursları almasını istemedik. Bu kapsamda MEGEM’i ilçemize kazandırmaya karar verdik “ diye konuştu.


MODERN TESİS

MEGEM’in modern bir eğitim tesisi olacağını kaydeden Başkan Soylu, “ Hafta sonu gerçekleşen ücretsiz kurslarımıza şu ana kadar 800den fazla öğrencimiz kayıt yaptırdı. Öğrencilerimiz şimdilik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda bu eğitimleri alıyorlar. MEGEM’in inşası tamamlandığında genç kardeşlerimiz bu tesiste eğitimlerini sürdürecek. MEGEM’de gençlerimiz için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Onların eğitim alırken keyifli zaman geçirmesi için her türlü düzenlemeyi gerçekleştiriyoruz. İnşallah İzmir’in en modern eğitim tesisini en kısa sürede faaliyete sokacağız “ dedi.


LOGOSU BELLİ OLDU

MEGEM için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından logo da hazırlandı. Logo, öğrencilerin geleceğe umutla bakmalarını ifade ediyor. Logodaki figürler ise el ele tutuşan gençleri göstermekte olup, kırmızı, lacivert ve yeşil ile renklendirildi. Kırmızı renk, canlılık ve dinamizmi, azim ve kararlılıkla çalışmayı, lacivert renk, otorite ve verimliliği, yeşil renk ise huzuru ifade ederken, mavi kitap figürleri sonsuz bilgi ile özgür düşünceyi ifade ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası