Ege Postası
Geri

MHP Dikili’de yeni aday ismi hazırlığı tamam

Adaylığı ilçe seçim kurulunca düşürülen, il seçim kurulunun yapılan itirazı reddettiği ve dosyası YSK’da olan MHP Dikili Belediye Başkan Adayı Buğra Akın hakkındaki YSK kararının olumsuz çıkması durumunda MHP’nin Cumhur İttifakı kapsamında Dikili’de göstereceği yeni adayın isminin Avukat Sema Akıncı olarak açıklanması bekleniyor. Dikili'de Buğra Akın'ın adaylığı düşürülmüştü... Gözler YSK'da!
MHP Dikili’de yeni aday ismi hazırlığı tamam
Haberler / Yerel Politika
27 Şubat 2019 Çarşamba 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/KULİS HABER/EGEPOSTASI- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dikili Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı ancak daha önce aldığı bir ceza nedeniyle adaylığı ilçe seçim kurulunca düşürülen Buğra Akın’ın ve MHP İzmir İl Başkanlığı hukukçularının İzmir İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz reddedilmişti.

MHP’li hukukçular İzmir İl Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazın kabul edilmemesi üzerine bu kez Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etti. YSK’nın kararını yarın mesai bitimine kadar vermesi beklenirken, MHP Dikili Belediye Başkan Adayı Buğra Akın’ın durumunun YSK’da da olumlu sonuçlanmayacağı beklentisi yüksek.

İL BAŞKANI ŞAHİN, ‘B PLANIMIZ DA HAZIR’ DEMİŞTİ

Başından bu yana Dikili adayları Buğra Akın’ın yanında duran ve YSK’dan da olumlu bir sonuç beklentisi içinde olan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Beklentimiz itirazımızın kabul edileceği yönünde. Adayımız geçmişte bir ceza almış ve ertelenmiş. Buğra kardeşimiz Dikili’de de tanınan ve sevilen biri. Adaylığı kabul edilmezse başka bir aday göstereceğiz elbette. İtirazımızın kabul edileceğini düşünüyoruz ancak B planımız da hazır” açıklamasını yapmıştı.

MHP DİKİLİ’DE TANINAN VE SEVİLEN AVUKAT SEMA AKINCI’YI DÜŞÜNÜYOR

Öte yandan Buğra Akın hakkında çıkacak kararın olumsuz olma ihtimaline karşı yeni aday çalışmalarını hızlandıran MHP yetkilileri, birden fazla isim üzerinde duruyor. Edinilen bilgilere göre isimler arasında en ağır basan kişi Dikili’de tanınan ve herkesin sevip tanıdığı ve aday olmasını istediği Avukat Sema Akıncı. Akıncı ile yapılacak görüşme sonrası bir pürüz çıkmaması durumunda Akıncı’nın MHP Dikili Belediye Başkan Adayı olarak açıklanabileceği kaydediliyor.

MHP’Lİ YETKİLİLER SON GÜNÜ BEKLEMEDEN YENİ ADAYIN İSMİNİ AÇIKLAYABİLİR

Dikili Adayı Buğra Akın’ın da YSK’dan çıkacak sonuç hakkında olumlu bir beklenti içerisinde olmadığı kaydedilirken, MHP’li kaynakların 2 Mart tarihine kadar seçim kuruluna verilmesi gereken yeni aday ismini geciktirmeden ve son güne bırakmadan bildireceği belirtildi.

BABASI ÜLKÜCÜ KÖKENLİ, 10 YIL DYP İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİ YAPMIŞ

Babası MHP Dikili İlçe Teşkilatı kurucularından Ülkücü kökenli olan Avukat Sema Akıncı’nın Dikili’de Doğru Yol Partisi (DYP) Dikili İlçe Başkanlığı görevini 10 yıl süreyle yaptığı belirtiliyor. Motorsiklete binen, hayvan sevgisi ve Dikili’lerle iyi iletişimiyle bilinen Akıncı’ya ilçede yoğun teveccüh olduğu kaydediliyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası