Ege Postası
Geri

MHP İzmir listesinde büyük sürpriz

İZMİR'den 7 Haziran'da TBMM'ye 4 milletvekili gönderen MHP, iki bölgede de 3. sıradan aday gösterdiği kadınları bu kez 2. sıraya çekti. İzmir milletvekilleri Aslan Savaşan ve Murat Koç, 3. sıradan Meclis'e girme mücadelesi verecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı, sosyolog Neslihan Çelik ile yöneticilik, danışmanlık ve akademisyenlik yapan Senem Kılıç 2. sıraya yükseldi. MHP İzmir listesinde büyük sürpriz
MHP İzmir listesinde büyük sürpriz
Haberler / Yerel Politika
18 Eylül 2015 Cuma 09:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - 1 Kasım’da yapılacak erken seçim için MHP’de de aday listeleri belli oldu. MHP’nin her iki bölgeden 2’şer vekil çıkardığı İzmir’de birinci sıralarda yer alan Oktay Vural ve Kenan Tanrıkulu yerini korurken, sürpriz ikinci sıralarda yaşandı. 7 Haziran’da birinci bölge ikinci sırada yer alan Aslan Savaşan ve ikinci bölge ikinci sırada yer alan Murat Koç bölgelerinde üçüncü sıralara kaydırıldı. Her iki isimde vekil seçilmişti. Birinci bölgede ikinci sıraya Senem Kılıç, ikinci bölgede ikinci sıraya Neslihan Çelik yazıldı. Her iki isimde 7 Haziran'da bölgelerinde üçüncü sırada yer almıştı. Listelerin geri kalan sıralarında da değişikliğe gidildi. 7 Haziran listesinde yer alan Murat Taşer ve Recep Kök gibi isimler 1 Kasım için başvuruda bulunmadıklarından dolayı listede yer almadılar. 
 
26 ADAYDAN 5'İ KADIN

MHP İzmir millevekili aday mlistesi şu isimlerden oluştu:

1. Bölge

1. Oktay Vural

2. Senem Kılıç

3. Aslan Savaşan

4. Selahattin Şahin

5. Halit Dalgıç

6. Naci Düz

7. Fikri Atılbaz

8. Hüsnü Gürhan Seçkiner

9. Kutlay Önder

10. İsmail Kurt

11. Nimet Uygar

12. Suat Oğuz

13. İshak Gündüz



2. Bölge

1. Ahmet Kenan Tanrıkulu

2. Sueda Neslihan Çelik

3. Murat Koç

4. Yalçın Koçyiğit

5. Hatice Bölük 

6 Ahmet Fatih Okuroğlu 

7. Recep Akan

8. Taşkın Işık

9. İsmail Balkan

10. Rahime Dönmez

11. Serdar Mersin

12. Suavi Tuncay 

13. Mustafa Çintaş


NE YORUM YAPTILAR'
7 Haziran’da vekil seçilen ancak 1 Kasım listesinde bir sıra  gerileyen Savaşan,  “Bir sıkıntı görmüyorum.  Bu dönem daha iyi bir sonuç alacağız. Daha çok oy alacağız. Sıralamamdan memnunum. Bayanların öne çekilmesi mantıklı” dedi.  7 Haziran'da İkinci bölge, İkinci sırada yer alan ve açıklanan yeni listede bölgesinde üçüncü sıraya kaydırılan Murat Koç, listelerin henüz Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na teslim edilmediği için kesin liste olmadığını belirtti. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemize hayırlı olsun daha kesin listeler değil onlar, Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilmedi ama hayırlı olsun. Çok da önemli değil bizler için. Ben milletvekilliğim süresince İzmir'e iyi hizmet ettiğime inanıyorum. Gerisi nasip meselesi. Allah hakkımızda hayırlısını versin önemli olan o." 

İL BAŞKANI KARATAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA 
7 Haziran’da birinci bölge ikinci sırada yer alan Aslan Savaşan ve ikinci bölge ikinci sırada yer alan Murat Koç bölgelerinde üçüncü sıralara kaydırıldı. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ilk açıklamayı Ege Postası'na yaptı. Başkan Karataş, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin listelerinde isimlerin hangi sırada olduğu değil, MHP'den vekil adayı olmak şereftir. Onurdur. Dolayasıyla listelerde kimin hangi sırada olduğundan ziyade, İzmir'de 1'den 13'e kadar her iki bölgede de milletvekili arkadaşlarımızla elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. MHP'nin tek başına  iktidarına güç  verecek derecede oy oranıyla vekil sayısını İzmir'den çıkartacağız. Hedefimiz 1 Kasım seçimlerinden zaferle çıkmak olacak" dedi. 


'SEÇMEN KADIN ADAY İSTEDİ'
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, kadın adayların yetersizliği konusunda eleştiriler aldıklarını, yaptıkları kamuoyu yoklamalarında seçmenin kadın aday görmek istediğini tespit ettiklerini belirterek, "7 Haziran'da İzmir'de iki bölgeden ikişer miletvekili çıkarmıştık. Şimdi inşallah dörder vekil hedefliyoruz. Zaman zaman kadın adayların geride olduğuna ilişkin eleştiriler vardı. Değerlendirmeler yapıldı, kamuoyunda kadın milletvekili adaylarına yönelik olarak daha fazla talep geldi. Daha önce seçilmiş milletvekillerimizi de parlamentoya yeniden taşıyacak şekilde daha güçlü bir yapıyla gelme listesi bu" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası