Ege Postası
Geri

MHP Liderinden çok sert mesajlar: İzmir'den açık açık söylüyorum...

İzmir'de gerçekleşen, '24 Haziran Yeni bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden Nasıl başlıklı Ege Bölge İstişare Toplantısı’na katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı ve yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. Devlet Bahçeli, “Tuzakları yıkacağız. Milletin destanına hep birlikte imza atacağız” diyerek seçmenden MHP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aynı anda oy vermelerini istedi. Bahçeli, "İzmir'den açık açık söylüyorum, iğrenç niyet sahiplerini uyarıyorum, eğer Türkiye yeni bir işgal girişimine maruz kalırsa, böylesi bir felaket bir kez daha yaşanırsa, bu defa hiçbir suçlu ve hain sağ kalamayacaktır" dedi.
MHP Liderinden çok sert mesajlar: İzmir'den açık açık söylüyorum...
Haberler / Politika
10 Haziran 2018 Pazar 17:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölge istişare toplantılarının sonuncusunu İzmir'de yaptı. 

İzmir ve Ege Bölgesi illeri teşkilat yönetici ve mensuplarıyla milletvekili adaylarının katıldığı Kültürpark 3 No'lu Hol'de düzenlenen Ege Bölge İstişare Toplantısı’nın açılışında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, 24 Haziran’da sandığa gidilerek MHP ve Cumhur İttifakı’na destek verilmesini istedi.

Başarmaktan başka seçenek tanımadıklarını vurgulayan Bahçeli, tıpkı ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin gibi, tıpkı Konak Meydanı'ndaki hükümet konağına al bayrağı çeken Yüzbaşı Şerafettin gibi, tıpkı Milli Mücadele'yi zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal ve ülkü arkadaşları gibi heyecan ve iman dolu olduklarını, cesaretle meydan okuduklarını ifade ederek, "Bu nedenle Cumhur İttifakı diyoruz, millet aklıyla hareket ediyoruz." diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN REDDETMESİNE KARŞIN BAHÇELİ AF TALEBİNİ YİNELEDİ VE…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sürekli istemesine karşın yineleyerek af çıkarmayı düşünmediğini belirtmesine karşılık MHP Lideri Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında yasama faaliyetleriyle gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz söz ve vaatlerimiz var; teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler dışındaki kader kurbanlarına af çıkarılmasını sağlayacağız.”

SANDIĞA GİDECEĞİZ, CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK VERECEĞİZ, ERDOĞAN VE MHP’YE AYNI ANDA MÜHRÜ VURACAK MIYIZ'

İttifakın adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna vurgu yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, şu çağrıyı yaptı:

“Milletimize sahip çıkmaya, geleceğimize sahip çıkmaya hazır mısını? Vatana, millete, bayrağa sahip çıkmaya hazır mısını? Bunun yolu tam iki hafta sonra tertemiz vicdanınızla üç hilale vuracağınız evet mühründen geçmektedir. Cumhurbaşkanı adayımız bellidir. Sayın Erdoğan’dır. TBMM’de güçlü bir MHP grubunun tesisi ise yürütmenin denge ve denetimi için hayati bir öneme sahiptir. Her kardeşim 24 Haziran’da mutlaka sandığa gitmeli, demokratik görevini yaparak oyunu kullanmalı ve iradesini göstermelidir. Tarihi demokrasi görevi ihmal edilirse sandık neticeleri şaibelerle tartışmaya açılacaktır. Bu doğru değildir, meşru değildir. Sandığa gideceğiz Cumhur İttifakına destek vereceğiz. Çözülmemizi bekleyen, birbirimize girmeyi projelendiren haysiyet yoksunlarına tarihi bir ders vereceğiz. MHP’yi yükselteceğiz .Türk milletinin rahat nefes alması için MHP’yi hak ettiği mevki ve zirvelere taşıyacağız. Bunu başaracak mısını? MHP’ye ve sayın Erdoğan’a aynı anda mührü vuracak mısını? İradeniz iddialarımıza güç veriyor. Size güveniyorum. Sizlere sonuna kadar inanıyorum. MHP varsa çare bitmemiştir. MHP varsa Türkiye teminat altındadır. Cumhur İttifakı geleceğin teminatıdır. Cumhur İttifakı bin yıllık kardeşliğin teminatıdır.”

BAŞARAMAZSAK BİTİŞİMİZ KAÇINILMAZDIR

“Başaramazsak bitişimiz kaçınılmazdır. Çünkü zalimler ellerini oğuşturmaktadır yine. İhanet lobisi yoğundur. Türkiye kuşatma altındadır” uyarısını yapan MHP Lideri Bahçeli, “Türk milletinden intikam almak için kuyruğa giren iç ve dış düşmanlar zayıf anımızı kollamaya çoktan başlamıştır. Bu maksatla terör örgütleri kışkırtılmaktadır. PKK/PYD/YPG küresel emperyalizmin kiralık katilleridir. FETÖ ise darbeye teşebbüs etmiştir. PKK ve FETÖ arasında hiçbir fark yoktur. Bir madalyanın ön ve arka yüzleri gibidir. Son günlerde bir kez daha darbeye teşebbüs edecekleri konuşuluyor.  İğrenç niyet sahiplerini uyarıyorum. Eğer Türkiye yeni bir işgal girişimine maruz kalırsa, bu defa hiçbir suçlu ve hain sağ kalmayacaktır. Vatanımıza göz koyanların gözünü oyarız. Bağımsızlığımıza leke sürmeye kalkanlara denizde dökmek alayını cehennemin dibine kadar kovarız. Çağlara damga vurmuş büyük Türk Milletiyiz. Biz emek emek feraset ve fedakarlıkla kurulmuş bir Türkiye’yiz. Muzaffer bir milletiz. Korku yoktur, alttan alma yoktur. Kahramanlıksa bize hastır ve pek çoktur. Türk milletinin ruhu tarihin hiçbir döneminde zapt olunmamıştır. Türklük mahkum olmaz. Zillete boyun eğmez. İşgale esirliğe rıza göstermez Türk Milleti. Mütecaviz emellere tehditlere geçit vermez. Yeri geldiğinde hepimiz Atatürk olup halka halka dizilerek yurdumuzu son damla kana kadar savunuruz” şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI GÜCÜNÜ MİLLET İTTİFAKINDAN ALAN MİLLİ BİR ANLAŞMADIR

Cumhur İttifakı’nın gücünü milletten alan milli bir anlaşma olduğuna dikkat çeken MHP Lideri Bahçeli, Millet İttifakı partilerini ‘sözde’ diye nitelendirerek, şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı gücünü millet ittifakından alan milli bir anlaşmadır. Türkiye çok cepheli saldırı ve tahriklerle boğuşurken Cumhur İttifakı milli iradenin ümit çeşmesi, kucaklaşma zeminidir. Buna sahip çıkılmalıdır. Birlik ve beraberliğimiz neden bozulduysa yıkılmaz kaçınılmaz hale gelmiştir. Bölünürsek yok oluruz, Yunus Emre’nin dediği gibi. Ekmeğimizi bölüşeceğiz. Hem doyacağız hem doyuracağız. Dik duracağız diri duracağız ancak vatanımızı asla böldürmeyeceğiz. Milletimizi bölücülere kurban ettirmeyeceğiz. Küresel vahşiliğe, emperyalizmin şiddet ve senaryolarına teslim olmayacağız. Hain ve işbirlikçileri hezimete uğrattı milli mutabakat. İttifak iradenin mahsulüdür. İrade ise Türk Milletidir. Haklarımızı yedirmeyeceğiz. Milli hatıralarımızı, millet haysiyetimizi kimseye çiğnetmeyeceğiz. Egemenliğimizi esenliğimizi korkusuzca müdafaa edeceğiz.”

SÖZDE MİLLET İTTİFAKINDA TOPLANAN PARTİLER HEZEYAN İÇİNDE

Millet İttifakı bünyesindeki partilerin hezeyan içinde olduğunu savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı partilerinin FETÖ ve PKK’ya hizmet ettiklerini iddia etti:

“Sözde Millet İttifakında toplanan partiler hezeyan içinde. İlkeleri belirsiz. Siyasi ahlakları sinik ve sönüktür. Hepsi birden Türkiye aleyhine çalışıyor. FETÖ’ye itirazları yoktur. PKK ile ilgili kaygıları yoktur. Hepsi birden terörist Demirtaş’ın hayranı kesilmiştir. Türkiye düşmanlarının taşeron ve temsilciliğine talip olmuşlardır. Milli değiller, iradeli ve dürüst değiller. Adam gibi adam olmaktan çok uzaklar. Bu itibarla bunların ittifakı millet değil zillettir. 24 Haziran’da zillet kaybedecek. Hak ettiği demokratik cezayla karşılaşacaktır. Kim hangi değerleri savunuyor, kim milletin ve devletin yanında artık belli. Kimler PKK PYD YPG ile el ele tutuşuyor, Pensilvanya’ya selam çakıyor malumdur. Açıldıkça açılıyorlar. Dikiş ve yama tutmuyorlar. Milli kurumları kapatmak için de çağrı ve vaatlerde bulunuyorlar. TRT’yi satacaklarmış, TİKA’yı kapatacaklarmış, hızlı treni kaldıracaklarmış. Biz istikrar güçlü Türkiye diyoruz.  Bunlar kapatılan geleceği karartılan milli değerleri dağıtılıp savrulan Türkiye hayaliyle yaşıyorlar. Biz sınır güvenliğini sağlamış,  refahı sağlamış refah içinde bir Türkiye’ye doğru yürüyelim diyoruz.”

MHP’NİN BARAJ SORUNU YOKTUR, 24 HAZİRAN’DA BÜTÜN İTHAM VE İFTİRALARI YIKACAĞIZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP’nin baraj sorunu olmadığını vurgulayarak, “2007 milletvekilliği genel seçimlerine giderken barajı aşamayacağım propagandası yapmışlardı. MHP o seçimlerde 70 vekil ile temsil edilecek oy almıştı. 2011 de ahlaksız kumpaslara maruz kaldık. Baraj altında kalacağımızı iddia ettiler. Milletimiz 53 vekili gönderdi. 2015 seçimlerinde baraj altında kalacağımızı söyleyen pek çıkmıyordu ama daha vahim bir durum vardı. Şimdilerde tedavülde tutulan dip dalga kelimesinin telaffuz edilmesiydi. Kaostan medet ummuş, krize bel bağlamışlardır. Partimiz baraj altında kalacağı iftiralarına rağmen TBMM’de yerini aldı. Dilimizde tüy bitti ancak cahile ne anlatsak boş. MHP’nin baraj sorunu yoktur. Türk Milleti MHP’siz yapamaz. MHP Türk milletinin güvencesidir. MHP Türk Milletinin bekası söz konusu olduğunda dalga malga tanımayız. Biz MHP’yiz. 24 Haziran’da bütün itham ve iftiraları yıkacağız. Kötü niyet sahiplerini şaşkına çevireceğiz. MHP başaracaktır. Yeni bir hükümet sistemi 24 Haziran’da devreye girecektir. 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişiminden sonra krizleri bitirecek bir hükümet sistemine duyulan ihtiyaç göz ardı edilemezdi. Biz de bunun gereğini yaptık. MHP her zeminde uzlaşmadan yana olduğunu göstermiştir.”

TUZAKLARI YIKACAĞIZ, MİLLETİN DESTANINA HEP BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ

“Tuzakları yıkacağız. Milletin destanına hep birlikte imza atacağız. Hem duygularımızla hem aklımızla hem de stratejik bakışımızla geleceğin şifrelerini çözmenin, rotasını çizmeliyiz. Akıl susarsa düşünce duracaktır. Bunu kabullenemeyiz. Düşünce durursa hareket sönecektir. Buna tahammül edemeyiz. Hareket sönerse çürüme başlayacaktır. Buna izin veremeyiz. Aklımızın imkanlarını kullanarak, ecdadımızın miras ve emanetlerini kalben okuyarak zoru kolaya çevireceğiz”  diye konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aklımızın kaynağı millettir. Bu yörüngeden ayrılmayacağız. Türk milletinin akan kanları semada yakalanan Allah Allah nidaları ve topraklarımızın her karışında bulunan aziz şehitlerimizin ruhları ebedi muhafızlarıdır. Türk milleti ateşin karşısına inancıyla dikilmiş, kesinlikle geri adım atmamıştır. Türk vatanının her yöresi gaza ve şehadet yeri. Cesaretimizi temin ve idare eden bu muazzam mirastır. Sorumluluğumuz ve vazifelerimizin şuurundayız. Ancak Millet İttifakına müsamaha gösteremeyeceğiz. MHP de her daim devletinn ve milletinin yanındadır ve destekçisidir.”

MHP DENGE VE DENETLEME GÖREVİ ÜSTLENECEKTİR

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin nasıl işleyeceğini, neler getirdiğini de anlatan MHP Lideri Bahçeli, kuvvetler ayrılığının daha da netleşeceğini, TBMM’de güçlü bir şekilde temsil edilecek olan MHP’nin ise denge ve denetleme görevi üstleneceğini söyledi:

“Biz Türkiye’nin yeni bir Anayasa değişikliği ve hükümet sistemi değişikliği ihtiyacına olan görevimizi yerine getirdik. Nihayetinde Türkiye’nin siyasi kargaşa ve dış kaynaklı müdahalelere kapı aralayan yönetim sistemini yeni hükümet sistemine bıraktı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelecek yüzyılların teminatıdır. Devlet şartının aksamadan dönmesine bürokratik oligarşinin kökünden bitmesine, kararların tesirli ve verimli şekilde alınmasına hizmet edecektir. Kuvvetler ayrılığı daha da netleşecektir. Yargı bağımsız, yürütme ise daha aktif çalışacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk Milletinin irade ve istikbalidir. 24 Haziran hem  milat hem de yeni bir doğuştur. Biz de buna destek vereceğiz. Kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için samimiyetle üzerimize düşeni yapacağız. Denge ve denetleme görevi üstlenecek olan MHP sosyal siyasal ve ekonomik kararlara yön verecektir."

YUNANİSTAN HADDİNİ BİLSİN 

Bahçeli, Hüseyin Nihal Atsız'ın "Türklerin Türküsü" adlı eserinin bir bölümünü okuyarak, "Ne Kandil tanırız. Ne Sincar'a göz yumarız. Ne Mahmur ne de Menbiç'e tahammül ederiz. Vatanımıza göz diken kim varsa hesap ve planlarında boğarız." dedi.

Yunanistan'ın MHP'nin propaganda ve tanıtım filminden rahatsız olduğunu aktaran Bahçeli, "Niye, çünkü Kıbrıs Türk toprağı olarak gösteriliyormuş. Bu akılsız ve ahmaklara sorarım, ne yapacaktık, nasıl gösterecekti? Üstüne basa basa ilan ve ifade ediyorum, Kıbrıs Türk'tür, Türk’ün yurdudur, Türk kalacaktır. Ege adaları üzerinde oyun oynayan Yunanistan hükümeti haddini bilsin, dedelerinin denizin dibinde can çekiştiği günleri sakın ha unutmasın. Aynısını yapacak, Yunan emellerine Ege'yi mezar edecek irade hamdolsun yaşıyor, sonsuza kadar da yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

VAATLERİ SIRALADI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında, yasama faaliyetleriyle gerçekleştirmeyi hedefledikleri söz ve vaatleri de sıralayan Bahçeli'nin vaatleri arasında şunlar yer aldı:

"Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere, kader kurbanlarına af çıkarılması. Vatandaşlarımızın kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarılması. Esnaf ve çiftçilerimizin vergi ve prim yükünün hafifletilmesi. AVM yasasının yeniden düzenlenmesi, esnafı yok eden AVM ve zincir marketler ile belediye işletmelerine yönelik tedbirler alınması. Esnaf ve sanatkarlarımızın geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanınması. Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt sağlanması, şoför esnafımıza yıpranma payı hakkı temin edilmesi. Çiftçilerimizin kullandığı mazot üzerindeki vergilerin kaldırılması. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmaması. İşsiz her aileden bir kişiye asgari ücretin yarısı kadar aile desteği yardımı verilmesi. Gençlerimizin, iş bulana kadar ailelerinin sağlık sigortasından yararlanması ve öğrenim kredisi borçlarından faiz alınmaması. Ön lisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı sağlanması, Üniversiteye giriş sınavının kaldırılması."

MHP Lideri partisinin seçim vaatlerini de tek tek belirttikten sonra konuşmasını sonlandırdı ve salondan ayrıldı. 

SALONDAN NOTLAR...

Bölge İstişare Toplantısının yapıldığı salon, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti bayrakları ile donatıldı. Salonun giriş kapısının üzerinde, MHP'nin kurucusu ve eski Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Devlet Bahçeli'nin dev posterleri asıldı. Salonda, üzerinde Bahçeli'nin fotoğraflarının yer aldığı ve Cumhur İttifakı'na destek veren pankartlar da yer aldı. Pankartlarda, "İstikrarlı yönetimin teminatı, "Bin yıllık kardeşliğin teminatı" ifadeleri yer aldı. Salonda baygınlık geçiren bir kişiye, ilk müdahaleyi Ak Parti'den aday adayı olan doktor Mehmet Bayındır yaptı. Şeker hastası olan yaşlı adam daha sonra 112 sağlık personeli tarafından hastaneye kaldırıldı. Mehmet Bayındır, kamuoyunda, kanser hastalarına moral vermek için şarkı söyleyerek zeybek oynaması ile tanınıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası