Ege Postası
Geri

MHP'de Akşener aday gösterilmedi: Bahçeli'den ilk yorum

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) aday listesi netleşti. Listedeki en büyük sürpriz Meral Akşener'in aday gösterilmemesi oldu. Bahçeli, Meclis Başkanlığı adaylığı için Akşener'in adı geçtiğinde 'Bu şekilde söylenen isimlerden hiç hoşlanmam, ismi geçeni de devre dışı tutarım. Meral Akşener’i eğer çok sık kullanırsanız, o devre dışı kalır haberiniz olsun' demişti. Bahçeli aday listeleri hakkında yaptığı ilk açıklamada ise aday olamayan partililerin bu durumu anlayışla karşılayacaklarına emin olduğunu belirtti.
MHP'de Akşener aday gösterilmedi: Bahçeli'den ilk yorum
Haberler / Politika
18 Eylül 2015 Cuma 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genel Başkan DEVLET BAHÇELİ'nin memleketi Osmaniye'den birinci sıra adayı gösterildiği MHP listesinde, seçim hükümetinde yer alan Tuğrul Türkeş'in yanı sıra, adaylık başvurusunda bulunmayan eski bakanlardan Murat Başesgioğlu da beklendiği gibi listede yok.

Eski İçişleri Bakanı ve eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, 7 Haziran seçimleri sonrası adı meclis başkanlığı adayları arasında geçince Genel Başkan Bahçeli'nin tepkisini çekmişti. Akşener de MHP listelerinde kendine yer bulamadı.

MHP 'de Meral Akşener'in aday listesinde yer almaması gündeme oturdu. Akşener cephesinden ise tek cümlelik bir yanıt geldi.

Akşener karar için "Genel Başkanın takdiridir, yorum yapamam" dedi.

Türkeş, Başesgioğlu ve Akşener dışındaki 77 milletvekilinden 72'si yerlerini korudu. Ankara'daki 4 vekilden Mustafa Erdem liste dışı kaldı. Tuğrul Türkeş'in yerine Erkan Haberal geldi. Aydın'da Ali Uzunırmak, Hatay'da Şefik Çirkin, Karabük'te Durmuş Yalçın, Manisa'da Zeynel Balkız liste dışı kaldı.

Aday olup olmayacağı merakla beklenen Ekmeleddin İhsanoğlu yine İstanbul adayı olarak listede yer buldu. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da yine Uşak'tan aday gösterildi.

Herbir adayın birbirinden değerli olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu: 

"Aday listemizde yer almaları kısıtlı imkanlar nedeniyle mümkün olamayan ve yoğun başvurular arasında yapılması kaçınılmaz olan seçim sonucu arzu ettikleri yerlerde bulunamayan arkadaşlarımızın bu durumu anlayışla karşılayacaklarına eminim. Milliyetçi Hareket Partisi iktidara susamış, başarıya inanmış kadro ve mensuplarıyla 1 Kasım'da sandıktan alnının akıyla çıkacak, Türkiye'nin yönetimine gelecektir. Günden güne eriyen AKP'ye karşı, kademe kademe büyüyen, gittikçe güçlenen MHP 1 Kasım'da iktidar olacak, ülkemizi musibet ve felaketlerin çekim alanından çıkaracaktır. Terörü bitirecek kuvvet Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Sosyal ve ekonomik reform ve tamiratları sırasıyla yapacak kudret de MHP'den başkası olamayacaktır.


Türkiye’nin geleceğinin sisli olduğunu savunan Bahçeli, “1 Kasım'da PKK'yı hükümete taşıyan işbirlikçi zihniyetin tasfiyesi mutlaka sağlanacaktır. Milliyetçi-ülkücü hareketin her aziz evladı kutlu değer ve ülküleri uğruna, dün olduğu gibi, her fedakarlığı yine yapacak, yine fazilet ve vakarıyla mücadelesini sürdürecektir. Nitekim Türkiye'nin kurtuluşu da buna bağlı olacaktır” dedi.

Devlet Bahçeli, "Bütün aday arkadaşlarımız bugünden itibaren seçim çevrelerine gidecekler ve aziz milletimizin desteğini ve helalliğini alarak 1 Kasım'da Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidarın burçlarına taşıyacaklardır" diye konuştu.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA: OLAĞAN ŞEYLER
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk Meral Akşener’in aday gösterilmemesinin özel bir nedeni yok. Bu bir nöbet değişimidir. Bu tip sorulara muhatap olmamıza da biz şaşırıyoruz. Siyasi hayatta olağan şeyler. AKP’de de kurucular dinlenmeye çekiliyor. Olağan bir şey bu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası