Ege Postası
Geri

MHP'de Oktay Vural yerine gelen isim!

MHP'de grup toplantısı sonrasında yapılan kapalı oturumda, oy çokluğuyla yeni grup başkanvekili Samsun Milletvekili Erhan Usta seçildi.
MHP'de Oktay Vural yerine gelen isim!
Haberler / Politika
11 Ekim 2016 Salı 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kurultay tartışmalarının yaşandığı Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 22 Haziran'da sürpriz bir gelişme yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

MHP'de Meclis Grup Başkanvekilliği'nden istifa eden Oktay Vural'ın yerine gelen isim bugün belli oldu.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta partisinin yeni grup başkanvekili oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, MHP’de uzun süre grup başkanvekilliği yapan Oktay Vural’ın görevinden istifasının ardından boşalan koltuğa Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın seçildiğini bildirdi.

Devlet Bahçeli "Erken seçim olur mu'" sorusuna ise "Olağanüstü hal döneminin yaşandığı bir ortamda seçimden bahsetmek Türkiye’yi daha karmaşık hale getirmek demektir. Bu görüşü ortaya koyanlar istikrarsızlığı savunanlardır." diye yanıt verdi.

Grup konuşmasında yeni anayasa değişikliği için referanduma gidilmesi seçeneğinden söz eden Bahçeli "Referanduma gidilmesi noktasında destek verecek misiniz'" sorusu şöyle yanıtladı: "Biz bugün görüşlerimizi paylaştık. Gidilip gidilmemesi için siyasi iktidarın Meclis’te çoğunluğunu da dikkate alarak ne gelecek ne götürecek ne yapmak istiyorlar görmemiz lazım."

VURAL'IN İSTİFA NEDENİ

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, "MHP'de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası