Ege Postası
Geri

MHP'li Vural: Çiçek, TBMM'yi gazinoya çevirenleri açıklamalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek yapmış olduğu açıklamada hangi parti ya da partilerin TBMM’yi gazinoya çevirdiğini de dile getirmeliydi." dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yaptığı yazılı açıklamada...
MHP'li Vural: Çiçek, TBMM'yi gazinoya çevirenleri açıklamalı
Haberler / Politika
18 Temmuz 2013 Perşembe 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek yapmış olduğu açıklamada hangi parti ya da partilerin TBMM’yi gazinoya çevirdiğini de dile getirmeliydi." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yaptığı yazılı açıklamada Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nı değerlendirdiği toplantıda, partilerin grup toplantılarından dert yanarak, "Grup toplantıları bu kompozisyonda devam ederse hiç arzu etmediğimiz sıkıntıları yaşarız önümüzdeki dönemde Meclis gazinoya dönüşür hale geldi." şeklinde bir açıklamada bulunduğunu belirtti. Meclis Başkanı’nın bu serzenişinin çok haklı ve oldukça yerinde olduğunu dile getiren Vural, "Ancak, Sayın Başkan bu açıklamasında siyasi partilerin grup toplantılarının hangi parti veya partiler tarafından gazinoya çevrildiğini böyle üstü örtülü bir şekilde ifade etmek yerine daha net açıklama yapması uygun olurdu. Böylece Meclis grup toplantılarını belirli bir intizam içinde gerçekleştiren MHP’yi de töhmet altında bırakmazdı. Milliyetçi Hareket Partisi grup toplantılarının hiç biri Sayın Meclis Başkanının ‘Meclis gazinoya dönüşür’ ifadesini haklı çıkartacak bir mahiyette yapılmamıştır." diye konuştu.

"AMİGO, GAZİNOCULAR KRALI" BENZETMESİ

Vural, "Salı günleri yapılan grup toplantılarında hangi siyasi partilerin ‘stadyum taraftarı’, ‘amigo’, ‘gazinocular kralı’ gibi davrandığı, tezahüratlara eşlik ettiği bütün kamuoyunun malumudur. Sayın Meclis Başkanı Mecliste olan bütün partileri uyarmak yerine Meclis’i gazinoya çevirmesinden endişe duyduğu bu görüntülerin müsebbibi olan siyasi partileri uyarmalıdır.” ifadesini kullandı.
Vural şöyle devam etti: "Bazı partilerin haftalık grup toplantılarında gruba gelenlerin yaptıkları gösteriler ve tezahüratlar sloganlar, stadyum şarkıları, bırakın grup toplantı salonunu, TBMM bahçesine kadar taşmakta, panayıra dönen görüntüler ortaya çıkmaktadır. Bu görüntüler TBMM’nin ağırlığına ve işlevine hiç mi hiç yakışmamaktadır.Bizler bu rahatsız edici duruma daha önce dikkat çekmiş, Meclis’in parti binası ya da parti kongre salonu olmadığını, tezahürat, selamlık ve miting alanı olmadığını ifade etmiş, gerekli uyarıyı yaparak, TBMM önünü, bindirilmiş kıtaların miting alanı haline dönüştürülmesine karşı net tavır koyulması gerektiğini defalarca gerek genel kurulda gerekse basın toplantılarımızda dile getirdik. TBMM Başkanı’nın bu açıklamaları vesilesiyle buradan bir kez daha aynı şeyleri dile getirmek fırsatı doğmuştur. TBMM miting alanı, selamlık alanı değildir. Bunu yapmak isteyenler giderler kendi mitinglerinde, kendi partilerinde istedikleri gibi yapabilirler. TBMM’nin kurumsal ciddiyetine, tezahürat yapılan, slogan atılan, halay çekilen, bahçesinde şovlar yapılan böylesine gayri ciddi görüntüler yakışmamakta, Meclis’in ağırlığına gölge düşürmektedir. Sayın TBMM Başkanı, bu gayri ciddi görüntülere sebebiyet veren siyasi partileri, parti başkanlarını bizzat uyarmalı gerekli tedbirleri almalı ve uygulamalıdır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası