Ege Postası
Geri

MHP'li Vural: Herşeye rağmen zararın neresinden dönersek kardır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, “Herşeye rağmen zararın neresinden dönersek kardır.” dedi. AK Parti'ye öneri de bulunan Vural, "Vatandaşa biber gazı sıkacaklarına, Başbakan'ın ağzına biber sürsünler....
MHP'li Vural: Herşeye rağmen zararın neresinden dönersek kardır
Haberler / Politika
14 Haziran 2013 Cuma 16:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, “Herşeye rağmen zararın neresinden dönersek kardır.” dedi. AK Parti'ye öneri de bulunan Vural, "Vatandaşa biber gazı sıkacaklarına, Başbakan'ın ağzına biber sürsünler. Bu iş gayet rahat çözümlenir." şeklinde konuştu.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Taksim Gezi Parkı olaylarında gelinen noktayı değerlendirdi. Vural şöyle konuştu: “Bu milletin demokratik eylemlerinin baskıyla yok edilmesine izin vermemiz mümkün değil. Türkiye'nin kaybettiği, insanlarının umutsuz kaldığı bir ortamda kendine kar aramanın faydası yok. Tekerlekli insana o baskıyı göstermekten, başı açık ya da kapalının şiddete maruz kalmasından sonuç çıkartmak kar etmez."

Oktay Vural, Gezi Parkı'nın kalacağının açık bir şekilde resmen ilan edilmesini, yargıyı baskı altına alacak her türlü girişimin durdurulmasını, Gezi Parkı'nın hayatın normal akışına terkedilmesini ve herkesin ortamı normalleştirmeye çaba harcamasını istedi.

Anayasada yeri olmadığı için Topçu Kışlası ile ilgili referandum yapılmasının mümkün olmadığını belirten Vural, plebisit için de "diktatör düşünceli insanların kullandığı yöntem" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili kararını tanımadığını söylediğini anımsatan Vural, "Bugüne kadar AB misyonerliği yapmadın m? Nasıl tanımıyorsu? Müzakere Çerçeve Belgesi'ni imzaladın. 10. paragrafta, bütün AB kurumlarının aldığı kararların hepsi müktesebat içine, uyulması gereken kararlar statüsüne sokulmuştur" diye konuştu.

MİT'in fişleme iddialarıyla ilgili değerlendirmesi de sorulan Vural, devletin kurumlarının siyasi vesayet altında değil, hukukun emrinde olması gerektiğini söyledi.

MİT'in Başbakan'a bağlı olduğunu ve bu konudaki açıklamayı Başbakan Erdoğan'ın yapması gerektiğini dile getiren Vural, "Devleti, parti devleti haline dönüştürmek isteyen Baasçı zihniyetin güdümünde Türkiye'nin demokraside atacağı adım yoktur" şeklinde konuştu.

Vural, basın toplantısının sonunda AK Parti'ye önerisi olduğunu da ifade ederek, "Vatandaşa biber gazı sıkacaklarına, Başbakan'ın ağzına biber sürsünler. Bu iş gayet rahat çözümlenir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası