Konuşmasında Tire’de atıl durumda bulunan ve yıkımı da gerçekleşmeyen eski Tire Devlet Hastanesinin binasının değerlendirilebileceğine vurgu yapan Osmanağaoğlu söz konusu binanın ve bulunduğu alanın yaşlı vatandaşların kullanabileceği bir bakım evine ve sosyal tesislerin bulunduğu yerleşkeye dönüştürülebileceğini ifade etti.
YASAKLI MADDEYLE MÜCADELEYE DE DEĞİNDİ
Konuşmasında yasaklı madde kullanımıyla mücadelenin önemine de dikkat çeken Osmanağaoğlu; “Maalesef yasaklı madde kullanımı hem evlatlarımızı, hem aile bütünlüğünü hem de toplum huzurunu etkilemektedir. Ve maalesef bu konuda ailelerimizin bu mücadelenin hangi aşamasında daha etkin ve nasıl rol alabileceği konusunda eksiklikleri olduğu da gözlemleniyor.” İfadelerinin ardından “Bu illetle mücadelenin ailede başlaması gerektiğine inanan bir milletvekili olarak ifade etmeliyim ki; konunun uzmanlarının çalışmalarının farkında olmakla birlikte, daha geniş bir mücadele yelpazesinin nasıl teşekkül ettirileceğine dair çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini de düşünmekteyim. Bunun için kurumlar arası işbirliğinin arttırılması, özellikle aileleri mücadeleye teşvik edecek hedef ve eylem birliğinin oluşturulması için; Milli Eğitim ve Diyanet başta olmak üzere kurumlar arası koordinasyonla hataya geçirilecek projelerin önemini daha da artmıştır.” dedi. Konuşmasında ailenin önemi de dikkat çeken Osmanağaoğlu şunları söyledi:
AİLE SADECE EVLAT YETİŞTİRMEZ DEVLET İNŞA EDER
“Bir yandan bireyselleşmenin dayatıldığı, diğer yandan cinsiyetsizleştirme propagandalarının normalleştirilmeye çalışıldığı bu dönemde; insani hasletlerin yaşatılması ve yaşanması, bu yönde çalışmaların sonuç odaklı bir şekilde gerçekleştirilmesi, hayati bir önem arz etmektedir. Bu sebeple; medeniyet hazinesinin cevherini “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” öğüdünün oluşturduğu büyük Türk milletinin ve devletinin bu cevhere sahip çıkılması için vereceği her mücadele kıymetlidir. Kaldı ki gelecek nesillerin hakkı; ancak ve ancak milli kültürün yaşatılmasıyla ve bunun için de aileden başlayan emeklerle mümkün olacaktır. Biliyoruz ki güçlü aile değerleri güçlü Türkiye’nin manevi tapusudur.Biliyoruz ki; güçlü aile güçlü Türkiye’nin taşıyıcı kolonudur.Ve biliyoruz ki; bize göre aile sadece evlat yetiştirmez Devlet inşa eder. Dolayısıyla aile demek millet demek millet demek ise Devlet demektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın her bir politikasının buna göre şekillenmesi, her bir politikasının reddedilemeyecek olan bu sorumluluğa hizmet etmesi, biraz önce de ifade ettiğim gibi hayati bir önem arz etmektedir.