Ege Postası
Geri

MHP'nin o ilçedeki seçim sonucuna itirazında flaş gelişme

Çeşme’de gösterdikleri belediye başkan adayı Mustafa Cenger’in yüzde 41.98 oranında oy alarak rakibi CHP’li Ekrem Oran karşısında mağlubiyet yaşayan MHP Çeşme İlçe Başkanlığı yöneticileri, ilçedeki toplam 109 sandıktaki oyun tamamının yeniden sayılması için ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi vermişti. İlçe seçim kurulu talebin yeterli delilinin olmadığı gerekçesiyle itirazın incelenmeksizin reddine karar verdi. MHP'nin o ilçedeki seçim sonucuna itirazında flaş gelişme
MHP'nin o ilçedeki seçim sonucuna itirazında flaş gelişme
Haberler / Yerel Politika
3 Nisan 2019 Çarşamba 17:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MHP Çeşme’de bütün sandıklara itiraz etmişti

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Çeşme İlçe Başkanlığı’nın 12 maddeyi gerekçe göstererek ilçe seçim kuruluna yaptığı başvuru reddedildi.  MHP Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir, başvurularının reddedilmesinin ardından partisinin il başkanlığı ile yapacakları istişarenin ardından il seçim kuruluna başvurma kararı alabileceklerini söyledi.

Hafta sonu gerçekleştirilen 31 Mart yerel seçimlerinde Çeşme’de MHP Mustafa Cenger’i aday olarak göstermişti. CHP’den ise Ekrem Oran aday olarak gösterildi. Seçimde MHP Adayı Mustafa Cenger yüzde 41.98, CHP Adayı Ekrem Oran ise yüzde 53,72 oranında oy almıştı.

MHP ÇEŞME’DE TÜM SANDIKLARDAKİ OYLARIN YENİDEN SAYIMINI İSTEDİ

109 sandığın olduğu Çeşme’deki seçim sonuçlarına bugün itiraz eden MHP Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir, ilçe seçim kuruluna verdiği itiraz dilekçesinde, başta Çeşme’de sadece yazın ikamet ettiği halde oy kullanmak için buraya gelinmesini şikayet etmişti.

İLÇE SEÇİM KURULU, İTİRAZIN İNCELENMEKSİZİN REDDİNE KARAR VERDİ

İlçe seçim kurulunun reddettiği başvuruda, red gerekçesi, “Verilen itiraz dilekçesi incelenmiş olup dilekçenin sadece soyut bilgilerden ibaret olduğu dilekçeye herhangi bir belge eklenmediği görülmüştür. İtirazın delile dayanmaması nedeniyle reddine karar vermek gerekmiştir. 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nun 112. Maddesi belirtilen, ‘itiraz yazı veya sözle yapılır. Sözle yapılacak itirazlar gerekçesiyle birlikte tutanağa yazılır. İtiraz edenin adı, soyadı, açık adresi yazılarak imza ettirilir. İmza bilmeyenlere parmak bastırılır. Kimliğini ispat edemeyenlerin, delil ve gerekçe göstermeyenlerin itirazları incelenmez, bu sebeple incelenmediği tutanağa yazılır. Yazılı itirazlarda da yukarıdaki şartlar aranır ve deliller itiraz dilekçesine eklenir. Gerekçesi ve delili olmayan yazılı itirazlar da incelenemez’  hükmü nedeniyle itirazın incelenmeksizin reddine karar verilmiştir” şeklinde açıklandı.  

MHP İLÇE BAŞKANI FİLDİR 12 GEREKÇE SIRALAMIŞTI

MHP Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir’in itiraz dilekçesindeki diğer gerekçeler ise şöyle sıralanmıştı:

“Çeşme’de ikamet etmedikleri halde ilçemizde oy kullanan kişilerin bulunması, söz gelimi Ardıç, Celal Bayar, Cumhuriyet, Ilıca, Üniversite, Fahrettin Paşa, Yalı, Şifne, Altınkum, Şehit Mehmet, Altınyunus, Boyalık, Çakabey mahallelerindeki sandıklarda, o mahallelerde ikamet etmeyen kişilerin oy kullanmış olması, pusulanın katlanmasından kaynaklı olarak mührün mükerrer görünmesinin o pusulayı geçersiz sayma sebebi olarak gösterilmesi, pusulada mühür olmamasının geçersizlik sebebi olmamasına karşın bu pusulaların geçersiz sayılması, eksik-geçersiz-hesaba katılmayan oyların toplamında maddi hatalar yapılması, tutanaklarda geçersizlik sebeplerinin açıklanmaması, tutanakta yapılan düzeltmelerde sandık kurulu başkanının imza veya parafının bulunmaması, tutanak oy sayılarının yanlış toplanması, imza eksiği, zarftan iki pusula çıkması ve her ikisinin de geçersiz sayılması, geçersizlik sebeplerinin anlaşılır olmaması, bazı tutanaklarda hiçbir açıklama olmaması, sandıkların oy sayım dökümünde MHP için verilmiş oyların nedensiz şekilde geçersiz sayılması nedenleri ile itiraz zaruretimiz hasıl olmuştur. İşbu izahına çalıştığımız sebeplere binaen ilçemizdeki 109 sandıktaki oyların yeniden sayılmasını talep ediyoruz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası