Ege Postası
Geri

MHP ve AK Parti il başkanlarından çarpıcı ittifak yorumu

MHP'nin "Yerelde ittifak yok" diyerek kapıları kapatmasının ardından gözler teşkilatlara çevrildi. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Hazırlığımız tek başına gireceğimiz yönündeydi. Şimdi onlar düşünsün" dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise daha temkinli konuştu, "AK Parti ve MHP arasındaki cumhur ittifakının, tamamen dağıldığını ve bozulduğunu söylemek doğru değildir" dedi. AK Parti ve MHP'nin ittifakla ilgili açıklamalarına
MHP ve AK Parti il başkanlarından çarpıcı ittifak yorumu
Haberler / Yerel Politika
23 Ekim 2018 Salı 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI / EGEPOSTASI- MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Yerelde ittifak arayışımız da niyetimiz de yok", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Biz de herkes kendi yoluna deriz" açıklamalarının ardından gözler, İzmir'de gönül ittifakı açıklamasını bekleyen iki partinin teşkilatlarına çevrildi. İttifakın sona erdiğini açıklayan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamasını değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Hazırlıklarımız bu yöndeydi. A ve B planı diye bize söylenmişti zaten. Hazırlığımız tek başına gireceğimiz yönünde idi. Hayırlısı olsun. Her işte bir hayır vardır. Israrımızı anlamadılar. Şimdi onlar düşünsün” dedi. 

24 Haziran milletvekilliği genel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ‘Cumhur İttifakı’ çatısı altında giren Ak Parti ve MHP’nin, bu birlikteliği 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde sürdürüp sürdürmeyeceği merak konusuydu. Her iki parti, seçimler öncesi görüşmelerini sürdürürken, Danıştay’ın Andımız’ın okullarda okutulmasına yönelik kararı, AK Parti ile MHP cephesinde gerilime neden oldu. Siyasiler arasındaki polemiğin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ittifak görüşmelerine "Bundan böyle ittifak arayışımız yok" açıklaması ile kapıları kapattı. Bahçeli’nin açıklaması, İzmir il teşkilatında anında yankı buldu. MHP İl Başkanı Veysel Şahin, ittifak olmayacakmış gibi çalışma yaptıklarını söyledi. Bu kararın kendileri için sürpriz olmadığını kaydeden Şahin, "Biz 40 yıllık partiyiz. Her zaman kendi göbeğimizi kendimiz kestik, şimdi de keseceğiz. Bizim için olan bir şey yok. Olan muhataplarımıza oldu" dedi.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE... 

İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir, İstanbul ve Ankara’da yerel seçimlere kendi adayları ile gireceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Şimdi muhataplarımız düşünsün. Biz iyi niyet göstergesi olarak İstanbul’da aday çıkarmayacağımızı söylemiştik. Bizim daha önce İstanbul’daki oyumuz yüzde 8,5’tu. Ama şimdi kamuoyu araştırmalarında oyumuzun yüzde 17 olduğu belirtildi. Adaylarımız ile seçime katılacağız. Artık onlar düşünsün, biz söyleyeceğimizi söyledik. Israrımızı anlamadılar."

BAŞKAN ŞENGÜL'DEN AÇIKLAMA

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 31 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti ve MHP arasında bir ittifakın olmamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur ittifakının tamamen dağılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Şengül, ”İki parti, ülkemizin birliğine ve bağımsızlığına yönelik tüm saldırılara karşı ittifakını sonuna kadar devam ettirecektir. AK Parti ve MHP, bu konuda hemfikirdir. Ancak bazı konularda zaman zaman ayrı düşünülmesi de doğaldır. Sonuçta iki farklı partinin farklı yaklaşımları da olabilir. AK Parti ve MHP arasındaki cumhur ittifakının, tamamen dağıldığını ve bozulduğunu söylemek doğru değildir. Ülkenin çıkarları doğrultusunda fikir birliğinin devam edeceği inancındayım. Alınan kararın hem AK Parti hem de MHP adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi

İZMİR’DE İTTİFAKIN ADRESİ AK PARTİ’DİR 

İzmir halkının yerel seçimde AK Parti’yi tercih ederek, özlem duyduğu hizmete kavuşacağına inandığını da belirten Şengül, “Biz yerel seçimler öncesinde zaten İzmir’in tüm kesimleriyle ittifak sağlıyoruz. İzmir’de ittifakın adresi AK Parti’dir” diye konuştu. (Haber servisi-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası