Ege Postası
Geri

MHP’li Çetin: Başbakan, hesapları inceletmek için neden 11 yıl bekledi'

Teşkilatlardan sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de ortak olduğu Anasol-M hükümeti dönemindeki banka kayıplarını araştıracak bir komisyon kurulacağı...
MHP’li Çetin: Başbakan, hesapları inceletmek için neden 11 yıl bekledi'
Haberler / Politika
15 Nisan 2013 Pazartesi 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Teşkilatlardan sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de ortak olduğu Anasol-M hükümeti dönemindeki banka kayıplarını araştıracak bir komisyon kurulacağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Çetin, “MHP’nin, yetkili ve sorumlu olduğu dönemde hesabını veremeyeceği hiçbir icraatı yoktur. 11 yıldır ülkede hem Meclis çoğunluğu bulunan hem de devletin icra kurumlarını amir konumda olan bir hükümet var. 11 yıl niçin bekledi'” dedi.

Teşkilatları ziyaret için Balıkesir’e gelen Genel Başkan Yardımcısı Çetin, Belediye Başkanı İsmail Ok’u makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. MHP Genel Merkezi olarak teşkilatların seçime hazırlık durumu ve mevcut belediye başkanlarının hizmetlerini yerinde görmek için geldiğini belirterek, Başkan Ok’un çalışmalarından memnun olduklarını bildirdi.

Genel Başkan Bahçeli’nin, geçen grup toplantısında Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulunduğunu hatırlatan Şefkat Çetin, şunları söyledi: “Genel Başkanımız'ın, 'Hükümetsiniz, Meclis’te çoğunluktasınız. Elinizde ne kadar bilgi, belge varsa, komisyon mu kuracaksınız, yargıya mı başvuracaksınız, hepsini hemen yapın.' çağrısı üzerine sanıyorum Başbakan bu açıklamayı yapmak durumunda kaldı. Hükümet, 11 yıl niçin bekled? Siyaseten milletin uyanışını görüp devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü korumakta kararlı olduğu yüksek sesle seslenişini duyduktan sonra bu seslenişin canlanmasında en büyük aktör olan MHP’nin Türk milleti nezdinde kabul görmesi ve mevcut hükümetin paniklemesi, yanlışlarının milletimiz tarafından görülmesi neticesinde başta Başbakan olmak üzere Kabine'nin diğer üyeleri ve diğer yetkililer, peşpeşe ipe sapa gelmez açıklamalar yapmaya başladı. Türk siyasetinde bunlar geçmişte de yaşanmıştır.” İktidarın artık tehditle iş yaptığını iddia eden Çetin, “İşadamını Maliye tehdidiyle, siyasileri geçmişteki birtakım imalarla, toplumuzun diğer kesimini de, ‘Bana oy vermezseniz başınıza neler gelir'’ sorusunu zihinlere yerleştirmekle iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Başbakan'ın bu açıklamasının da o çerçevede değerlendirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

'ÂKİL İNSANLAR, İHANET PROJESİDİR'

Çözüm süreci ve Âkil İnsanlar'la ilgi açıklamalarda da bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, şöyle devam etti: “Âkil İnsanlar örtüsü altında milletimizi aldatma ve kandırma operasyonunda konu mankeni olan ve mayın tarlasına sürülen kişiler, daha önce hatırlarsınız Türkiye’nin küresel güçlerinin sosyal kargaşa programlarında aktif olarak yer almış kişilerdir.
Âkil Adamlar diye piyasaya sürülen bu takımla ilgili olarak düşüncemiz açık ve nettir. Bu bir ihanet projesidir. Bu projeye destek olan da ihanete ortak olur.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası