Ege Postası
Geri

MHP’nin ihraç dosyaları kapı kapı geziyor

MHP Genel Merkezi’nin, Denizli teşkilatından 20 kişiyi ihraç etmek için başlattığıgirişim, siyaset tarihinde belki de ender rastlanan bir süreç yaşattı. Denizli, ardından da dosyalara bakmakla görevlendirilen Aydın teşkilatları görevden alınınca ortada kalan disiplin dosyaları İzmir’e yönlendirildi. MHP'de ihraç çıkmazı
MHP’nin ihraç dosyaları kapı kapı geziyor
Haberler / Yerel Politika
7 Ekim 2016 Cuma 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – Muhaliflere ve onlara destek verenlere karşı disiplin yolunu açan MHP Genel Merkezi'nin, Denizli'de aralarında eski milletvekili, il başkanı ile ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu 20 kişiyi kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmesi partide ilginç bir sürecin başlangıcı oldu. 

Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk imzasıyla Denizli'ye gönderilen yazıda, eski milletvekili Salih Erbeyin, eski il başkanları İbrahim Ekiz, Zafer Kaplan ve Yasin Öztürk, Buldan eski Belediye Başkanı Temel Başbuğ, Arif Solak, Öztürk Taşdan, Fikret Karatepe, Veli Çıtışlı, Orhan Karakuzu, Muhammet Aydoğdu, Uğur Şimşek, Ayşe Tuğba Temel, Ali Semerci, Kürşat Gençoğlu, Bilal Akgün, Şerafettin Büyükçam, Roşirevan Çekiç, Halit Çekiç ve Fatih Coşkun'un aralarında bulunduğu 20 kişinin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi.

Ancak MHP Denizli il teşkilatı, disiplin kuruluyla birlikte görevden alındığı için parti tüzüğünün 74’üncü maddesinin 3. Fıkrası uyarınca, ihraç dosyalarına Aydın teşkilatının bakmasına karar verildi.

AYDIN DA GÖREVDEN ALINDI

Bu süreçte MHP Başkanlık Divanı’nın aldığı karar uyarınca MHP Aydın il yönetimi de feshedildi. Denizli'de çoğunluğu kurultay delegesi olan 20 kişinin dosyası yine ortada kaldı. Şimdi bu dosyalara İzmir MHP İl Disiplin Kurulu’nun bakmasına karar verildi. Avukat Fikret Türkyılmaz başkanlığındaki disiplin kurulunun dosyalarla ilgilenerek karar vereceği kaydedildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası