Ege Postası
Geri

MYK'da şimdi de liste krizi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis üye aday listeleri hazırlanırken MYK üyelerinin ve genel başkan yardımcılarının müdahale etmemesi uyarısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın karşı çıkması ve listelere müdahale edeceği yönünde görüş bildirmesi partide krize neden oldu. Kılıçdaroğlu ve Özkan karşı karşıya geldi
MYK'da şimdi de liste krizi
Haberler / Politika
12 Şubat 2019 Salı 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından meclis üye aday listelerinin belirlenmesi için ittifak yapılan İYİ Parti ile görüşmeler sürerken, CHP MYK'sında gerginlik yaşandığı öne sürüldü. 

İzmir'de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar koordinasyonunda süren meclis üyeliği listelerinin ortak belirlenmesi çalışmalarında henüz sonuca ulaşılmazken, genel merkezde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyeleri ve genel başkan yardımcılarına meclis üye listelerine müdahale edilmemesi talimatını verdi.

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, listeler hazırlanırken kadın ve gençlik kotalarına uyulması konusunda titiz davranılması, bu konuda hukuki bir sorun olmaması için de dikkatli olunması gerektiği vurgusunu yaptı. Toplantı sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın partisinin genel başkanına, ‘Ben listelere karışacağım, yazılmasını istediğim isimler var’ yanıtını verdiği ileri sürüldü.

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre Kemal  Kılıçdaroğlu’nun Özkan’a ‘Siz listelere meclis üyesi yazmak için mi genel başkan yardımcısı oldunu? Listelere MYK üyeleri ve genel başkan yardımcıları müdahale etmesin’ yanıtını verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ısrarla uyarmasına karşın Özkan’ın da ısrarını sürdürdüğü ve bu durumun krize neden olduğu kaydedildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası