Ege Postası
Geri

Macaristan, yatırım yapana oturum izni veriyor

Macaristan’daki Türk İşadamlarına, Aktif İşadamları Derneği (Aktív Üzletemberek Egyesülete) ve 20 yıldır Macaristan’da faaliyet gösteren Settlers firması “Avrupa Birliği vatandaşı olmayanlar için Macaristan’da oturum” konulu seminer...
Macaristan, yatırım yapana oturum izni veriyor
Haberler / Genel
30 Mayıs 2013 Perşembe 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Macaristan’daki Türk İşadamlarına, Aktif İşadamları Derneği (Aktív Üzletemberek Egyesülete) ve 20 yıldır Macaristan’da faaliyet gösteren Settlers firması “Avrupa Birliği vatandaşı olmayanlar için Macaristan’da oturum” konulu seminer düzenledi.

Seminerde, AB vatandaşı olmayan kişilerin Macaristan’da oturumu, çalışma izni ve vatandaşlık meseleleri gibi konular üzerinde duruldu. Sunum danışmanlık firması Settlers Genel Müdürü Dr. Varga Katalin tarafından yapıldı.

Varga Katalin, oturum iznine başvuru yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekeceği ve hangi prosedürlerin takip edilmesi konuları üzerinde işadamlarına önemli bilgiler paylaştı. Katalin, "Avrupa’nın muhtelif ülkelerinde örneğin İspanya, Portekiz, Letonya, İrlanda’da hükümet devreye girip, belli bir değerin üzerinde ev alana devamlı oturma izni veriyor. Ama meblağın yüksek olması beklenen ilgiyi çekmedi. Bir de dilini, kültürünü bilmediğiniz bir ülkede yüksek meblağ ödeyerek ev sahibi olmak mantıklı olmadığından Macaristan farklı uygulamaya gitti. Macaristan, 250 bin Euro'luk devlet tahvili alana önce 5 yıllık otuma izni, sonrasında ise vatandaşlığa başvurma hakkı veriyor. Vatandaşlık almak için ise Macar dili ve Macar tarihi sınavından geçmek gerekiyor." dedi.

Seminere 30’a yakın işadamı ve profesyonel katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası