Ege Postası
Geri

Maden sektörü tek ses olacak

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya yaptıkları ortak basın toplantısında madencilik sorunlarının çözümü ve ihracatı arttırmak için tek ses olarak hareket edeceklerini açıkladı.
Maden sektörü tek ses olacak
Haberler / Ekonomi
17 Kasım 2017 Cuma 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ile İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, 24- 26 Kasım tarihleri arasında Antalya'da "Hayatımız Maden " sloganıyla düzenlenecek olan Madencilik Çalıştayı'nı içeriğini anlattı. İMİD Başkanı Aydın Dinçer, son dört yıldır EMİB ve İMİB'in bir araya gelemediğini, sektörle ilgili toplantılar yapamaz durumda olduğunu belirterek, birlikteliği şart koştu. Dinçer "Tüm derneklerin, aynı ildeki farklı derneklerin de  birbiriyle çatışmadan aynı masada oturacak, sektör sorunlarını konuşacak durumda olması gerekiyor. Biz de biraraya gelip nasıl ortak hareket edebileceğimizi düşündük. Kurumlarımızın adı 'birlik' iken bizlerin birlik olmaması utanç verici olurdu. Sektörümüz için amasız, fakatsız, egosuz hep berabar çalışmak zorundayız. İnsanların kaprislerini sektör kaldıramaz. Kimseden çok yakın arkadaş olmasını beklemiyoruz ama bir kururumu temsil ediyorsa bir masada oturulur. Farklı fikirleri paylaşırsınız. Ortak akılla tek bir sesle sektör temsil edilir. Ortak yol haritamız ihracatı arttırmak için olacak" dedi.

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, sektörün en önemli fuarı olan İzmir Mermer ve Doğaltaş Fuarı'nı canı gönülden desteklediklerini, yaklaşık bin 100 firmanın arasında bu yıl İMİB olarak da yer alacaklarını belirterek, "2017 yılının ilk on ayında doğal taşta 1 milyar 700 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu rakama göre değerde yüzde 13.15'lik artış yakaladık. Maden ihracatında ise 3 milyar 900 milyon dolara ulaşarak değerde yüzde 27'lik artışa imza attık. Bizler sektör olarak ortak hareket ederek, 2023 hedefimiz olan 15 milyar dolara ulaşabiliriz ama sektör olarak devletin proaktif rol almalı, maden izinlerinin hızlı çıkması gerekir" dedi.

"YENİ TEKNOLOJİLERİN GELİŞTİĞİ BU ÇAĞDA MADENE KARŞI GELMEK SÖZKONUSU OLAMAZ"

Dinçer, kamudan, devletten proaktif rol almalarını, izinler için gerekli işlemleri yapmalarını talep edeceklerini vurgulayarak, Antalya'da yapacakaları "Hayatımız maden" sloganlı çalıştayda sektör sorunlarının tartışılacağını, çözüm yollarının konuşulacağını dile getirdi. Dinçer, maden ürünlerinin televizyondan telefona, diş macunundan, ekmek mayasına kadar hapyatın her alanında yer aldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Madene olumsuz bakan kesime bunları anlatmamız gerekir. Madenleri çıkartmak, bizim hayat standartımızı daha ileri götürecek. Yeni teknolojilerin geliştiği bu çağda madene karşı gelmek sözkonusu olamaz. Tabiiki çevre hassasiyetlerine önem göstereceğiz. Bu madenleri çıkartacağız. Milli enerji ve milli maden politikası yaklaşımı da budur. Bu madenleri çıkartmalıyız. Türkiye'nin geleceği madendir. Türkiye henüz teknolojik ürünler satan bir ülke değil. Bunun için çaba harcıyoruz. Ancak 30 yıl daha bu tür ülkeleri yakalamak kolay değil. Çevre hassasiyeti olanlara, sektör paydaşlarına, hayatımızın maden olduğunu anlatmamız gerekir" dedi. 

EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, sektördeki birliklerin ortak hareket etmesinden mutluluk duyacaklarını belirterek, "Kamunun, bürokrasinin önüne somut veriler ve tek ses olarak gittiğimizde sorunlara çözüm bulabiliyoruz. Biz her ne kadar ihracatçı birlikleriysek de yüzde 96'mız üretici ihracatçıdır. Bu nedenle üretimdeki sorunlarımızın çözümü için de birlikte haraket edeceğiz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası