Ege Postası
Geri

Madende göçüğe karşı teknolojik sistem

Madendeki göçük tehlikelerine karşı Çin'de üretilen, göçük riskini yüzde sıfıra yakınlaştırdığı belirtilen 'Face Shield' adlı yeraltı destek sistemi, uzun bir yolculuk sonrasında, Demir Export AŞ'nin işleteceği Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madeni şantiyesine ulaştı.
Madende göçüğe karşı teknolojik sistem
Haberler / Güncel
7 Ekim 2014 Salı 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin'de üretilen ve Caterpillar Global'in, Demir Export AŞ'ye sattığı 128 parçadan oluşan, 2 bin 433 ton ağırlığındaki sistem uzun bir yolculuk sonrasında Soma'ya ulaştı. Liman operasyonları, gemi tahliye işlemleri, araç yüklemesi ve şantiye taşıması dünyaca ünlü Kuehne Nagel firması tarafından üstlenilen Face Shield'in parçaları Çin'in Jiangyin Liman'ından Ji Xiang Song isimli gemiyle Alsancak Limanı'na getirildi. Alsancak Limanı'ndaki işlemlerinden sonra da İzmir-Bergama istikametinden TIR'larla Demir Export'un Manisa'nın Soma-Kınık ilçeleri arasındaki şantiyesine götürüldü.

Malzemeleri Çin Halk Cumhuriyeti'nin Jiangyin kentinden teslim alarak, Demir Export'un Soma-Kınık yolu arasındaki şantiyesine kadar teslim sürecini yürüten Kuehne+Nagel Proje Departmanı yetkilileri; proje için yaklaşık 1 yıllık bir ön çalışma yapıldığını, ön çalışmanın ardından 6 aylık operasyonel süreçleri de detaylı bir ekip çalışması ile başarıyla sonuçlandırdıklarını belirtti. Türkiye'de birçok benzer taşıma yapıldığına değinen Kuehne+Nagel proje müdürü Erman Özcan, devam etmekte olan ve yeni yapılacak yatırımların da düzenli bir ekip çalışması ile başarıyla sonuçlanacağını söyledi.

Demir Export A.Ş - Fernas İnşaat A.Ş ortaklığıyla kurulan yer altı kömür madeninde kullanılacak olan son teknoloji ürünü Face Shield; yer altına kurulup, kullanılıyor. Yaklaşık 700-800 ton gücü tutabilen Face Shield, göcük tehlikesi riskini sıfıra yaklaştırmasının yanı sıra yürüyen tahkimat olarak ilerlemeyi sağlıyor. Önümüzdeki aylarda kurulacak olan dokunmatik sisteme sahip Face Shield ile maden ocağının 2015 yılında üretime geçmesi planlanıyor.

Hazırlık faaliyetleri devam eden işletmede, 2015 yılı itibariyle tam mekanize kömür üretimi başlayacak. Demir Export A.Ş., daha önce Türkiye’de proje başından itibaren yapılmamış tam mekanize katlararası göçertmeli uzunayak (LTCC – Longwall top coal caving) yöntemi ile yeraltından kömür üretimini gerçekleştirecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası