Ege Postası
Geri

Mahalle olacak köyleri örgütlemek için çalışma başlatıldı

Muğla’nın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte il genelinde mahalle olacak köylerin sorunlarının yerel yöneticilere aktarılmasının sağlanması için yeni bir çalışma başlatıldı.     Yerel yöneticilerle köylüler...
Mahalle olacak köyleri örgütlemek için çalışma başlatıldı
Haberler / Güncel
9 Eylül 2013 Pazartesi 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla’nın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte il genelinde mahalle olacak köylerin sorunlarının yerel yöneticilere aktarılmasının sağlanması için yeni bir çalışma başlatıldı.

    Yerel yöneticilerle köylüler arasında köprü görevi görecek olan yeni oluşum için Muğla’daki kent konseyleri ve muhtarlar bir araya geliyor. Muğla’daki tüm kent konseyleri ile birlikte yürütülecek çalışma için köyleri gezecek olana konsey üyeleri onlara bilgilendirme yapacak. Çalışmalar Fethiye’deki köylerle başladı. Bu bağlamda Muğla Kent Konseyi Birliği Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Çalış ve kent konseyinin çevre ilçelerindeki yöneticileri Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret etti. Saatcı ile çalışmalarını paylaşan Kent Konseyi yöneticileri konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

    "MUĞLA’NIN TÜM KÖYLERİNİ GEZECEĞİZ"

    Muğla Kent Konseyi Birliği Başkanı Hamdi Topçuoğlu, yapılacak çalışma ile her köyden muhtarların yanında bir kadın ve bir erkek temsilci seçilerek, kendi sorunlarını birinci elden büyükşehir belediyesine aktarabileceğini söyledi. Bu çalışmanın Muğla'nın bütün köylerinde yapacaklarını kaydeden Topçuoğlu, Anadolu çınarının bu şekilde köklerine sahip çıkılacağını açıkladı. Topçuoğlu, "Her şey den önce büyükşehir yapılanması içerisinde köylerimizin adı artık mahalledir. Köylülerimiz köylerinde ama refah içinde yaşamalıdırlar. Bu konuda yapılabilecek çok şey olduğuna inanıyorum. Eğer biz köylerimizde bu birlikleri kurarsak bu birlikler vasıtasıyla üretici tüketici birlikleri gibi birlikler gerçekleştirebilirsek, köylerimizin üretimden gelen güçlerini koruma şansımız var demektir. Bunlar için yasalar engel tanımıyor. Eğer örgütlenmeyi gerçekleştirebilirsek birçok sorunun üzerinden geleceğimize inanıyorum. Biz köylerimi örgütleyerek köyler meclislerinin kent konseylerinin çatısı altında kurarak burada çok önemli bir adım atacağımıza inanıyorum." dedi.

    Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da Mart 2014 sonrası uygulamaya geçecek yeni yasayla ilgili şimdiden çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda kent konseylerinin önemli bir adım attığını dile getiren Saatcı, kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası