Ege Postası
Geri

Mahir Akkoyun serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafları bulunan stickerları tasarlayıp dağıttığı öne sürülen Mahir Akkoyun, polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemler sonrası Mahir Akkoyun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Mahir Akkoyun serbest bırakıldı
Haberler / Güncel
7 Nisan 2023 Cuma 16:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üzerinde fotoğraflarının bulunduğu çıkartmaların hazırlanarak dağıtıldığı, bu çıkartmaların bazı marketlere ve halkın yoğun bulunduğu yerlere yapıştırıldığı belirlendi. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucu çıkartmaları tasarlayan ve dağıtan kişinin "mahirgra" rumuzlu Twitter hesabının sahibi Mahir Akkoyun olduğu tespit edildi.

Siber Suçlarla Daire Başkanlığının yaptığı çalışmaların ardından Mahir Akkoyun, İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahir Akkoyun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyedeki işlemler sonrası Mahir Akkoyun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CHP'Lİ TEMİZ'DEN İKTİDARA TEPKİ

CHP İzmir Hukuk Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Onur Temiz, Mahir Akkoyun'un serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

CHP'li Temiz açıklamasında sosyal medyaya düzenlemesine dikkat çekerken, "bir kişinin sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek ‘Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Seçim kanununa muhalefet' gibi suçlardan yargılanması kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

CHP'li Onur Temiz'in açıklaması şöyle;

Büyük bir yanlıştan dönülüp Mahir Akkoyun neyse ki gün sonunda serbest bırakıldı..

“ İzmirli bir genç kardeşimiz, içinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik süreci yorumlamak için mesleği olan dijital içerik üreticiliğinin de katkısıyla bir tasarım yapmış. Ardından bu tasarımlar sosyal medyada kendisinin de dışında bir gelişmeyle yayılmıştır. Zaten bu konuda ‘tasarımları siyasi gündeme ilişkin düşüncelerimi beyan etmek amacıyla paylaşım’ dedi. Anayasanın ve Türk Ceza Kanunu’nun ifade özgürlüğüne ilişkin maddeleri ortadayken bir kişinin sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek ‘Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Seçim kanununa muhalefet' gibi suçlardan yargılanması kabul edilebilir bir şey değildir. Cumhurbaşkanına yapılan eleştirileri daha önce yapılan kanun değişikliğiyle devlete hakaret seviyesine çıkartan iktidarın bu konudaki sabıkası zaten ortadadır. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bakanlar, milletvekilleri ve tüm kamu kurumlarının yöneticileri eleştirilebilir. Ne yazık ki partimizin de karşı çıktığı sosyal medyaya yönelik yasal düzenlemenin ardından bu tür adli işlemlerin, hukuki baskıların yaşanması kaçınılmaz olmuştur. Yasayı, başta internet gibi özgürlük alanlarının, sosyal medya platformlarının tepesinde Demokles’in kılıcı gibi sallandırmaya çalışanlar Millet İttifakı’nın iktidarında mağdur oldukları kitlelere hesap vereceklerdir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası