Ege Postası
Geri

Mahir Polat hakkında ev hapsi kararı!

Silivri'de tutuklu bulunan ve geçtiğimiz gün anjiyo olan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat hakkında ev hapsi kararı verildi. Karar sonrası ilk açıklamayı Sözcü TV'ye yapan Polat, "Bu memleketin vicdanı bitmemiş" dedi.
Mahir Polat hakkında ev hapsi kararı!
Haberler / Güncel
9 Nisan 2025 Çarşamba 17:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "kent uzlaşısı" soruşturması kapsamında tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat hakkında yeni gelişme.

Ciddi sağlık sorunları yaşayan ve geçtiğimiz gün anjiyo olan Mahir Polat, konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Polat'ın avukatı Erkam Erdem, Sözcü TV'ye açıklamalarda bulundu. Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Mahir Polat’ın konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol tedbiri ile tahliye edildiği bilgisini doğruladık. Ancak henüz kararı göremedik."

BABA POLAT: HALKIMIZ SAĞ OLSUN

Mahir Polat'ın babası Aziz Polat da Sözcü TV yayınında duygularını paylaştı. Baba Polat şunları söyledi:

"Sağ olsun halkımız, herkes sağ olsun. Bu millet büyük millet. Elbette adaleti bulacağız, elbette adalet gelecek. Elbette benim gibi bütün aileler çocuklarına kavuşacak. Hepsi benim çocuğum gibi."

KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA

Mahir Polat, hapishaneden çıkış yaptıktan ilk açıklamayı Sözcü TV'ye yaptı. Sözcü TV muhabiri Meral Danyıldız'ın paylaştığı görüntülerde Mahir Polat, "Benim için zor bir an; çünkü dostlarım içeride. Dinlenmem lazım, çok yorgunum. Bugün özellikle son 1-2 saat önce tansiyon kontrolünden geçtim. Herkesi çok seviyorum. Bu memleketin vicdanı bitmemiş, biliyorum" dedi.

TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ EDİLMİŞTİ

Mahir Polat, 29 Mart'ta tutuklu bulunduğu Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden ambulansla Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Burada Kardiyoloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde müşahede altında tutulan Polat'a anjiyo yapılmıştı. Tedavisi sona eren Mahir Polat, 31 Mart'ta taburcu edilmesinin ardından yeniden cezaevine gönderilmişti.

Polat, geçtiğimiz gün de sağlık durumunun değerlendirilmesi için cezaevinden İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş, burada muayenesi yapıldıktan sonra yeniden cezaevine götürülmüştü.

Polat'ın şikayetlerinin devam etmesi üzerine tahliyesi talep edilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası