Ege Postası
Geri

Mahkeme Başkanı: 'Davalar uzuyor' diyenlerin uzatmaya çalışmasına şaşıyoruz

Balyoz davasına da bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, başka bir davada avukatın, duruşmanın kısa aralıklarla ertelenmesine tepkisi üzerine, “Uzun yargılamaları eleştirmiyor musunu? Biz bu ülkede uzun yargılama...
Mahkeme Başkanı: 'Davalar uzuyor' diyenlerin uzatmaya çalışmasına şaşıyoruz
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 11:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balyoz davasına da bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, başka bir davada avukatın, duruşmanın kısa aralıklarla ertelenmesine tepkisi üzerine, “Uzun yargılamaları eleştirmiyor musunu? Biz bu ülkede uzun yargılama var diye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne koşanların, dava karar aşamasına geldiğinde uzatmak için yaptıklarına şaşırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadıköy’deki bir iş yerinin önüne bomba bırakılmasıyla ilgili 2 sanığın yargılandığı davaya İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıklar Tekin Tangün ile Aysun Akdağ hazır bulundu. Tangün’ün avukatı Adil Güreşçi, bomba bulunduğu tarihte müvekkilinin şehir dışında olduğunu iddia etti.

Polis bilirkişilerin düzenlediği raporda, müvekkili ile irtibatlandırılmak istenen telefon ile bomba düzeneğindeki telefon arasında görüşme olduğu bilgisinin yer aldığını belirten Avukat Güreşçi, “TİB kayıtlarında ise bu iki telefon arasında arama kaydı olmadığı belirtiliyor. Raporlar arasındaki çelişkinin Adli Tıp’tan ya da bir üniversiteden alınan raporla giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Alınacak yeni raporun mahkemenin sadece iki ayını alacağını söyleyen Güreşçi, “Hep 6 ay atardınız duruşmayı, şimdi 3 gün ileri atıyorsunuz sadece.” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, “Uzun yargılamaları eleştirmiyor musunuz'” diye sordu.

Kısa süreli dava günleri uygulamalarının sadece kendilerine işlediğini iddia eden Güreşçi, müvekkilinin 36 yıl ile yargılandığını ve davada uzun celse aralarının olmasının sıkıntı olmayacağını söyledi. Ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, “Sizle alakalı değil, genel olarak söylemek istiyorum. Biz bu ülkede uzun yargılama var diye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne koşanların, dava karar aşamasına geldiğinde uzatmak için yaptıklarına şaşırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, Güreşçi’nin yeni rapor alınması yönündeki talebini de reddetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası