Ege Postası
Geri

Mahkeme, Booking.com kararını açıkladı

DÜNYACA ünlü online rezervasyon sitesi booking.com'un kendisi hakkında verilen engelleme kararına yaptığı itiraz mahkeme tarafından reddedildi. Karara ilişkin Booking,com'dan yapılan açıklamada 'hayal kırıklığı yaşadık' denildi.
Mahkeme, Booking.com kararını açıkladı
Haberler / Ekonomi
26 Mayıs 2017 Cuma 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB), haksız rekabetten dolayı Booking.com'u ihtiyati tedbir kararıyla Türkiye'deki faaliyetlerin durdurulmasından sonra ara dava bugün görüldü. TÜRSAB ve Booking.com avukatlarının yanı sıra otel ve işletme sahiplerinin temsilcileri de katıldığı davada, talep edilen ihtiyati tedbir kararına yönelik itirazı reddedildi. Başka bir deyişle Booking.com, 5 Haziran'da görülecek davaya kadar Türkiye'deki ziyaretçilerine hizmet veremeyecek. 

UBER POP ÖRNEĞİ

TÜRSAB avukatları, Avrupa Adalet Divanı'nda akıllı telefon üzerinden araç çağırma uygulaması Uber'in Pop servisini engellediğini ve Booking.com'un benzer bir operasyon gerçekleştirdiğini iddia etti. Bunun üzerine Booking.com avukatları ise Uber POP ile Booking.com'un yasal mevzuat çerçevesinin uyuşmadığını ifade etti. Ayrıca Booking.com avukatları, siteye yönelik yasağın sadece Türkiye'de olduğunu yeniden vurguladı.

Davaya katılan otel işletmecilerinin avukatları ise davada iş hacimlerinin düştünü ve Booking.com'a yapılan ihtiyati tedbir kararının kaldırılması gerektiğini ifade ettiler.

İLK AÇIKLAMA: KARAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Karara ilişkin Booking.com'dan gelen açıklamada ise "Mahkemenin ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik yaptığımız itirazın reddine karar vermesi tarafımızda hayal kırıklığı yaratmıştır.

Gerekçeli kararın her bir tarafa tebliğini takiben 2 haftalık yasal süre içinde karara itiraz edeceğimizi bildiririz. Türkiye yasalarına ve hukukuna her zaman bağlı kalacağımızı bu vesileyle yinelemek isteriz. Dolayısıyla itirazımızın değerlendirileceği süre içerisinde Türkiye'den Türkiye içerisine yapılan işlemlere erişim mümkün olmayacaktır. Ancak Türkiye'den yurtdışına ve yurtdışından Türkiye'ye yapılacak rezervasyon hizmetlerimiz kesintisiz devam edecektir.

13 BİNİ AŞKIN OTEL İLE ÇALIŞIYORUZ

Hizmetlerimizin, Türk turizmine katkıda bulunmak adına bizimle işbirliği yapan 13 binden fazla otel için hatırı sayılır bir konaklama potansiyeli ve katma değer yarattığına inanıyoruz. Birçok otel, ihtiyati tedbir kararının yol açtığı hizmet kesintisinden telafisi çok zor olan ölçekte zarar gördüğünü beyan etmiş ve davaya müdahil olmuştur. Dolayısıyla dava ile ilgili haklılığımıza dair inancımız devam etmektedir" denildi.

NELER OLMUŞTU'

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın 29.03.2017 tarihli duruşmasında Booking.com benzeri şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar verilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası