Ege Postası
Geri

Mahkeme Tariş Pamuk davasında İAOSB'yi haklı buldu

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ile tasfiye halindeki o günkü adıyla Tariş İplik Dokuma A.Ş. arasındaki davada Karşıyaka 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Tariş’ in taleplerini reddetti. TARİŞ kanadından yapılan açıklamada davamıza ve haklılığımıza sonuna kadar inanıyoruz vurgusu yapıldı
Mahkeme Tariş Pamuk davasında İAOSB'yi haklı buldu
Haberler / İzmir
10 Ekim 2013 Perşembe 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karar İAOSB’de büyük sevinçle karşılanırken Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Mart 2012’de yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Önce kendimize, sonra da Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvenimiz sonsuzdur.” demiştik. Mahkemenin verdiği karar, haklılığımızı tescilledi.” dedi. Borçları sebebiyle zor durumda olan Tariş Pamuk Birliği’ne destek olmak, aynı zamanda bölgeye yeni sanayi parselleri kazandırmak amacıyla Temmuz 2011’de düzenlediği genel kurulda katılımcılarının desteğini alarak, Tariş’ e ait 400 bin 813 metrekarelik arsayı satın alan İAOSB, ilerleyen süreçte Tariş Pamuk’un tapu iptal davasıyla karşı karşıya kalmıştı. Arsanın İAOSB tarafından satın alınmasını Haziran 2011’de teklif etmelerine, akabindeki genel kurulda satış için kendi yönetim ve tasfiye kurullarına yetki alarak satışı yapmış olmalarına rağmen tapu iptal davasını içeren Tariş’in talepleri mahkemece reddedildi.Arsayı 73 milyon 250 bin liraya satın alan İAOSB, bu bedelin karşılanması için kredi kullanmıştı. Satışın ardından parselasyon çalışmaları yaparak imar planı tadilatını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunan İAOSB, onayın ardından altyapı çalışmalarına başlamış, sonra da ihaleye çıkmıştı. Yeni parsel satışına sanayiciler büyük ilgi gösterirken açılan ihalede 17 parsel satılmış, fabrika inşaatları başlamıştı. Tariş Pamuk Birliği’nin, kamuoyuna da yansıyan iddialarını mahkemeye taşıması üzerine 2012 yılında görülmeye başlanan dava, İAOSB lehine sonuçlandı. Dava sürecinde arazinin satışı için bankadan aldıkları krediyi ödemeye devam ettiklerini ve bu konuda hiçbir sıkıntı olmadığını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Uğurtaş, “Görülen bu dava nedeniyle arazinin ikinci etabının satışını gerçekleştiremedik. Bizim planımız, arsaların satışını bir an önce gerçekleştirerek 5 bin kişiye istihdam sağlamaktı. Aynı zamanda ilk etapta arsa satın alan sanayicilerimizin de üretimlerine başlayamamalarından doğan bir zarar söz konusu. Maddi manevi kaybımızın olduğu bir gerçek. Yaşadığımız bu süreç, İAOSB olarak İzmir, Ege ve nihayetinde Türkiye ekonomisine olacak artı katkımızı sekteye uğratmıştır. Biz sanayicimizi üretime teşvik edecek projeler üretmeye, mevzuata uygun şekilde onlara yeni alanlar açmaya çalışırken bu süreçte yaşadıklarımız, gerçekten trajikomiktir. İzmir’in iki güzide kuruluşu olan İAOSB ile Tariş Pamuk arasındaki bu dava, biz kazansak da İzmir için hiç hoş olmadı. Bizim Tariş Pamuk’un mağduriyetine sebep olacak hiçbir hareketimiz olmadı ve olamaz. Tariş Pamuk Birliği'nde seçimle göreve gelen yeni yönetim kurulunun, bunu ortaklarına anlatacaklarına inanıyorum. Yaşadığımız bu sürecin, İzmir ve Ege için son olmasını diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu. 

TARİŞ: MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ile aralarındaki, 400 bin metrekarelik Tariş İplik Fabrikası arazisi satışı hakkındaki hukuki süreci değerlendirdi. İAOSB’nin açıklamalarına da karşılık veren Yaman, “ Mahkemenin kararına saygımız sonsuzdur. Ortada çok hassas ve üzerinde önemle durulması gereken bir karar var. Davalık arazi tapusu üzerinde tedbir kararı var. Mahkeme, Tariş İplik Fabrikası arazisi tapusu üzerindeki tedbirin devamına karar vererek davayı reddetti.” dedi.
Yargıtay’a taşıyarak temyiz edeceklerini belirten Yaman, “Davanın Yargıtay’a taşınmasıyla süreç en az 1,5–2 sene daha uzayacaktır. Tapu üzerindeki tedbir devam ettiği için İAOSB yönetimi, projelerini hayata geçiremez. Davalık durumdayken projeler hazırlayan, satışlar yapıp kredi kullanan organize yönetimidir. Davamıza ve haklılığımıza sonuna kadar inanıyoruz. Yargıtay’ın da hukuka uygun karar vereceğine güvenimiz tamdır. Biz zamanında, 'Gelin anlaşalım, hakkımızı verin. Bizi zora koşarsanız, sıkıştırırsanız hakkımızı ararız.' demiştik. Şimdi de farklı bir şey söylemiyoruz. Dava başında ne söylüyorsak aynı kararlılıktayız. Tariş’te eski yeni yönetim yok. Yönetim kurulumuz, dava başladığında da görevdeydi. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin aldığı kararlar bireysel değildir. Bizim hiçbir kurum ve kuruluşla problemimiz yoktur, olamaz da. Bizim ana ilkemiz, üreticimizin hakkını sonuna kadar korumaktır. Üreticimiz de bunu bilir.” açıklamasında bulundu. (Cihan)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası