Ege Postası
Geri

Mahkemede susan Zschaepe ikinci mektubunu yazmış

NSU adlı terör örgütünün üyesi olmakla suçlanan Beate Zschaepe’nin aşırı sağcı bir mahkuma ikinci bir mektup yazdığı ortaya çıktı. Mahkemenin ikinci mektuba da el koyduğu belirtildi.Neonazi cinayetleri davasının baş sanığı Beate...
Mahkemede susan Zschaepe ikinci mektubunu yazmış
Haberler / Dünya
18 Ağustos 2013 Pazar 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NSU adlı terör örgütünün üyesi olmakla suçlanan Beate Zschaepe’nin aşırı sağcı bir mahkuma ikinci bir mektup yazdığı ortaya çıktı. Mahkemenin ikinci mektuba da el koyduğu belirtildi.

Neonazi cinayetleri davasının baş sanığı Beate Zschaepe’nin, mahkemede susma hakkını kullanırken tutuklu bulunduğu hapishaneden, başka bir hapishanedeki aşırı sağcı bir şahsa bir mektup daha yazdığı ortaya çıktı. İlk mektubunu bu yılın Mart ayında yazan Zschaepe’nin, Dortmundlu aşırı sağcı Robin S.’ye Haziran ayında yazdığı ikinci mektuba da Münih'teki Yüksek Mahkeme el koydu.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütünün üyesi olmakla suçlanan Zscahepe, son mektubunda davada sanık olarak yargılanan ve ifade veren Holger G. ve Carsten S.’den şikayetçi oldu. Bu iki sanık, verecekleri ifade karşılığında tanık koruma programına alınmıştı.

Sanık Carsten’i ‘ifade verme gönüllüsü’ olarak tarif eden Zschaepe, diğer gönüllü Holger’in vereceği ifadeyi aylardır beklediğini yazdı. Holger’in masal anlatmasını beklediğini ifade eden Zschaepe, Holger’in verdiği ifadelerdeki çelişkileri anlatacak cesareti olup olmadığını merakla beklediğini sözlerine ekledi.

Welt gazetesinin alıntı yaptığı mektupta Zschaepe, hakim Manfred Götzl’ün sanık Holger G.’ye biraz eleştirel sert sorular sorması halinde kendisinin haklı çıkacağını ve Holger’in sonunun sefillik olacağını iddia etti.

Zschape’nin mektup arkadaşı Robin S., bir marketi basıp Tunuslu dükkan sahibine dört el ateş ettiği için 2007 yılından beri Bielefeld’de hapiste yatıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası