Ege Postası
Geri

Mahmud Abbas bugün Ankara'da! Gündemde neler var?

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Ankara’ya yapacağı ziyaret kapsamında Erdoğan ile görüşecek ardından TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek.
Mahmud Abbas bugün Ankara'da! Gündemde neler var?
Haberler / Politika
14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya gelecek.

Abbas’ın Türkiye ziyareti sırasında, bugün (14 Ağustos) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe’de bir araya gelmesi ve 15 Ağustos’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na hitap etmesi planlanıyor. Ziyaretin, Filistin-İsrail çatışması ve bölgesel barış konularında önemli mesajlar içermesi bekleniyor.

Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’na yapacağı konuşmayı. Erdoğan’ın Genel Kurul Salonu'ndan takip edeceği belirtilirken, konuşmanın ardından Filistin Devlet Başkanı’nın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile ikili bir görüşme gerçekleştireceği ifade ediliyor. İkili görüşmenin ardından Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Meclis’te bir araya gelecek.

ABBAS, HAMAS YETKİLİLERİYLE ANKARA'DA GÖRÜŞEBİLİR

Türkiye’nin son Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Abbas’ın ziyaretinin Hamas yetkilileriyle bir araya gelme fırsatı sağlayabileceğini belirtti.

Önhon, Abbas ile bazı Hamas yetkililerinin Ankara’da bir araya gelmesinin sürpriz olmayacağını ve Abbas’ın TBMM konuşmasının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya bir yanıt niteliğinde olduğunu vurguladı.

Önhon, Abbas’ın konuşmasının çığır açıcı olmasını beklemediğini, ancak Filistin dayanışması mesajları vereceğini, İsrail’in durdurulmasını talep edeceğini ve iki devletli çözüm çağrısında bulunacağını belirtti. Abbas’ın konuşması, İngilizce, Türkçe ve Fransızcaya anlık olarak tercüme edilecek. Genel kurul, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından saat 15:00’te açılacak ve Abbas’a söz verilecek.

"ERDOĞAN HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYOR"

Abbas’ın ziyareti, Türkiye’nin Filistin politikalarının Hamas ile sınırlı olmadığını, her zaman iki devletli çözümden yana olduğunu gösterme fırsatı olarak değerlendiriliyor.

Erdoğan hükümetinin, Hamas’ı terörist değil, topraklarını işgalden kurtarmak için mücadele eden bir örgüt olarak gördüğünü belirten Önhon bu ziyaretin de bu bakış açısını pekiştirmesinin beklendiğinin altını çizdi. (HALK)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası